SEGRE

FUTBOL CLASSIFICACIÓ MUNDIAL RÚSSIA 2018

Espanya goleja a la recta final

Vitolo supera un jugador de Macedònia en una acció del partit d’ahir.

Vitolo supera un jugador de Macedònia en una acció del partit d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola va suplir amb eficàcia les nombroses baixes que patia davant de Macedònia, a la qual va golejar sota l’influx de David Silva (4-0), amb una connexió letal amb Vitolo, que va empènyer una millora d’imatge en una gran segona part per mantenir el liderat del Grup G, que queda en un mà a mà amb Itàlia, que també va golejar al partit disputat davant de Liechtenstein (0-4).

Espanya es manté ferma en el camí cap al Mundial de Rússia. Lopetegui busca variants davant d’esquemes similars de cadascun dels rivals. Les variacions tàctiques respecte a l’última etapa de Vicente del Bosque es plasmen amb més agilitat, però Espanya no va encertar davant de Macedònia amb la tecla d’inici. Va jugar a impulsos, li va faltar velocitat per moments i presència ofensiva en els últims metres al primer acte. A la segona meitat, amb el desgast del rival, va trobar el camí liderat per Silva i va acabar aconseguint un triomf més complicat del que podria indicar el marcador.

La defensa de cinc de Macedònia representava un examen repetit per a la selecció. En aquesta ocasió, va decidir atacar-la Lopetegui amb laterals. Carvajal i Monreal eren els elegits per desequilibrar amb les seues aparicions ofensives. Les baixes condicionaven Espanya. Amb Nacho ferm en defensa, Bartra va intentar tapar les mancances d’alçada en el joc aeri pels indiscutibles Sergio Ramos i Piqué, més Thiago al comandament en el lloc d’Iniesta.

No va ser el millor partit de l’era del guipuscoà. El combinat macedoni va posar les dificultats esperades amb el seu plantejament defensiu, però els locals no van tenir la velocitat necessària per esquerdar-lo, tret de quan Silva i Vitolo la van posar.

Una jugada de sort va obrir el partit en una discreta primera meitat (0-1, 34’) i l’aparició d’espais a la segona, amb dos gols fulgurants en el tram final, van permetre als espanyols aconseguir un voluminós marcador que no va amagar que a Espanya li va faltar una marxa més en molts moments.

Va tancar el marcador Aritz Aduriz, que, amb el 4-0, s’ha convertit amb 35 anys, 9 mesos i 1 dia en el golejador més veterà de la història de la selecció espanyola. D’aquesta manera, l’ariet de l’Athletic supera José María Peña, que va anotar el 30 de novembre del 1930 amb 35 anys, 7 mesos i 11 dies el seu últim gol amb la selecció, rècord que ha durat gairebé 86 anys.

Vitolo supera un jugador de Macedònia en una acció del partit d’ahir.

Vitolo supera un jugador de Macedònia en una acció del partit d’ahir.

tracking