SEGRE

Màrquez: 'El títol més dolç va ser el de 2014; aquest ha estat sofert'

"Vull guanyar la pròxima temporada en què intentaré ajudar el meu germà Àlex a guanyar també el títol", ha avançat el de Cervera

Marc Màrquez, en roda de premsa des del seu Fan Club

Màrquez: 'El titulo més dolç va ser el de 2014; aquest ha estat el més sofert'Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pentacampió mundial Marc Màrquez ha assegurat aquest dissabte a Cervera, la seua ciutat natal, que el seu títol "més dolç" va ser el 2014, perquè va celebrar el de MotoGp juntament amb el del seu germà Àlex a Moto3, mentre que l’actual ha estat "el més treballat" dels cinc aconseguits.

"Després d’un any sense guanyar el títol, ho valores més tot i estaré amb tot el meu equip acompanyant-me, però abans que res vull agrair el treball de tota la gent que fa possible això", ha dit.

Màrquez ha comentat que celebrar un títol a Cervera és especial. "He nascut aquí, viu aquí i veure un dia tot el poble tenyit de roig és molt especial. A més vull guanyar la pròxima temporada en què intentaré ajudar el meu germà Àlex a guanyar també el títol", ha avançat el pilot.

El campió mundial de MotoGP ha assegurat que aquest títol conquerit té molt valor. "Aquest any vaig aprendre dels errors de l’any anterior i vaig estar molt concentrat per lluitar pel títol perquè volia aconseguir-ho", ha dit.

Sobre el pròxim curs, Màrquez s’ha mostrat molt reservat i considera que el rendiment general és encara una incògnita. "Hem provat ja la nova moto, va respondre a bon nivell, però s’ha de millorar i caldrà treballar molt per arribar a febrer amb una bona moto. Hi han hagut canvis als equips però Rossi, Viñales, Lorenzo o Pedrosa serà rivals difícils", ha insistit.

"No vull parlar de futur perquè no saps el que t’espera. El cert és que si fa cinc anys algú em diu que avui estaria amb cinc títols no m’ho hagués cregut. Cada any vas guanyant experiència i aquesta m’ha fet anar millorant", ha concretat.

La temporada ha estat dura per al pilot de Cervera, que ha admès que aquesta temporada és la que s’ha divertit menys. "He patit bastant perquè hi va haver un moment en la pretemporada que semblava impossible que ho aconseguíssim. Després vaig tornar a patir perquè jo volia anar sempre al 100 per 100, però hem hagut d’administrar tot això", ha insistit.

Màrquez ni se sent un fora de sèrie ni creu que estigui marcant una època en el motociclisme. "No vull pensar en res de tot això, ni creure’m res perquè això et pot portar a relaxar-te i jo vull tenir sempre aquesta tensió i aquesta concentració és la que et manté a dalt", ha argumentat.

"Amb Rossi m’avinc a nivell professional. Ens respectem i aquesta temporada hem tingut diverses lluites cos a cos, però sempre han estat netes", ha opinat.

Després de la roda de premsa, s’iniciarà un cercaviles per Cervera. Márquez saludarà els seus veïns des d’un vehicle roig amb el número 93 que efectuarà un recorregut d’un quilòmetres i mig que s’iniciarà des del local social del seu club de fans.

La festa està prevista que acabi a la plaça Pius XII, on es troba un gran escenari, des d’on Marc i el seu equip s’adreçaran als aficionats.

tracking