SEGRE

DEPORTES

Demanen presó a Neymar i Rosell

Fiscalia sol·licita per al jugador una pena de dos anys i 10 milions de multa per delictes de corrupció i estafa || Per a l’expresident blaugrana ascendeix a cinc anys i eximeix de culpa Bartomeu

Neymar, en una foto d’arxiu, quan va arribar a l’Audiència Nacional per declarar.

Neymar, en una foto d’arxiu, quan va arribar a l’Audiència Nacional per declarar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha sol·licitat una pena de dos anys de presó i 10 milions d’euros de multa per al jugador del Barça Neymar Jr. i la pena més alta, cinc anys, per a l’expresident blaugrana, Sandro Rosell, per delictes de corrupció i estafa en relació amb els contractes que va formalitzar el club català per al fitxatge del brasiler entre els exercicis 2011 i 2013.

El Ministeri Públic va presentar ahir el seu escrit d’acusació en el cas derivat de la denúncia interposada pel fons d’inversió brasiler DIS, que abans del traspàs al Barça tenia el 40% dels drets federatius del jugador.

En l’acusació, el fiscal José Perals demana l’arxivament de la causa per a l’actual president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, per falta d’indicis contra ell. Així mateix, reclama 8,4 milions d’euros de multa per al Barcelona i 7 milions per a l’anterior club de Neymar, el Santos brasiler.

També sol·licita dos anys de presó per al pare de Neymar i un any per a la seua mare, en tots dos casos pel delicte de corrupció en els negocis, el mateix que li imputa al fill, i demana així mateix una multa d’1,4 milions d’euros per a l’empresa familiar N & N, a més de reclamar a cada un la mateixa multa de 10 milions d’euros que el fiscal ha demanat per al jugador.

Per la seua part, el fons d’inversió brasiler DIS també sol·licita penes de cinc anys de presó per al futbolista i els responsables del seu traspàs al Barça, equip que, segons el seu escrit d’acusació, hauria de pagar una multa de 195 milions d’euros, una quantia molt superior a la sol·licitada pel fiscal per al club català, que és de 8,4.

A més, DIS sol·licita condemnar l’actual president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, al considerar que també està implicat en la corrupció i l’estafa que es van produir en la contractació de Neymar. El grup brasiler demana en total una pena de vuit anys de presó per al president Bartomeu.

Així mateix, DIS destaca que en cap cas pactaran amb l’entitat catalana a canvi de diners, ja que la seua prioritat és que “es faci justícia”.

La família del jugador reitera la seua innocènciaDesprés de conèixer-se ahir les peticions de la Fiscalia de l’Audiència Nacional i de l’empresa DIS en el marc del contenciós judicial iniciat per aquesta companyia brasilera contra Neymar i la seua família, el Futbol Club Barcelona, el Santos, Bartomeu i Rosell, l’empresa de comunicació del futbolista va emetre un comunicat en el qual reitera la innocència dels Neymar en tot aquest procés i que encara no han rebut cap notificació.

tracking