SEGRE

FÒRMULA 1

Rosberg, campió del món després d'acabar segon a Abu Dhabi després de Hamilton

Fernando Alonso va acabar la temporada amb un dècim posat i un punt

Rosberg, campió del món després d’acabar segon a Abu Dhabi després d’##Hamilton

Rosberg, campió del món després d’acabar segon a Abu Dhabi després d’##Hamilton

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alemany Nico Rosberg (Mercedes) es va proclamar aquest diumenge per primera vegada en la seua carreracampió del món de Fórmula U després d’acabar segon, per darrere del seu company d’equip, el britànic Lewis Hamilton, en el Gran Premi d’Abu Dhabi, vint-i-unena i última prova del certamen. Nico Rosberg va arribar al circuit Yas Marina amb dotze punts marge sobre Hamilton i va sortir d’ell amb cinc de marge.

Hamilton, tres vegades campió mundial, va complir i es va apuntar el triomf, el cinquanta-tresè de la seua carrera i el desè de la temporada que aquest diumenge va viure el seu últim capítol. L’anglès necessitava guanyar en Abu Dhabi i esperar que Rosberg no acabés en el podi, una cosa que no es va produir.El nou campió mundial va ser valent en la carrera de tancament i va aguantar la pressió final per conservar la tercera plaça que li va donar la corona.

Rosberg se la va jugar en la primera meitat per avançar amb coratge a l’holandès Max Verstappen (Red Bull) per recuperar una segona plaça que podria comprometre’s per l’estratègia d’aquest d’anar a una sola parada. I en les voltes finals va resistir l’assetjament darrer del seu compatriota Sebastian Vettel (Ferrari). El tetracampió mundial va llançar un atac final per acabar l’any amb el podi i ho va aconseguir, però ja no li va donar per superar Rosberg.

El final de la cursa va ser ple d’emoció, amb Vettel a l'empremta de Rosberg i un Verstappen al límit a la quarta plaça després de remuntar des de l’última la que va quedar relegat en la volta d’obertura en patir una virollaen els primers compassos. L’espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda) va acabar la temporada amb un dècim posat i un punt, mentre que el seu compatriota Carlos Sainz (Toro Rosso) no demano acabar després de rebre l’impacte per darrere del cotxe del britànic Jolyon Palmer (Renault) que va deixar inservible la caixa de canvis del seu monoplaça

tracking