Arda Turan és felicitat pels seus companys després que el turc anotés el quart gol del FC Barcelona davant del Borussia.

El Barcelona va acomiadar ahir la fase de grups de la Lliga de Campions amb una golejada davant del Borussia Mönchengladbach al Camp Nou (4-0), on va brillar Arda Turan, autor de tres gols d’ariet. Ni el Barça ni el Gladbach no s’hi jugaven res. Els blaugranes ja tenien assegurat el pas a vuitens com a primers de grup i els alemanys, sense opcions de seguir a la Champions, la presència a l’Europa League. Tot i així, els dos es van prendre seriosament l’encontre. El Borussia, perquè tindrà poques oportunitats a la seua història de gaudir d’una nit europea en un escenari com el Camp Nou, i el Barcelona perquè, després de sumar quatre empats en els últims cinc partits, havia de dissipar el nuvolot que, com Luis Enrique va reconèixer a la vigília, havia començat a planar sobre l’equip. A més, l’onze blaugrana estava ahir farcit de jugadors poc habituals amb moltes ganes de reivindicar-se, com el mateix Arda, encara que amb Iniesta i Messi al camp d’inici tot resulta molt més fàcil. Els dos van ser el far del futbol del Barça des de l’arrancada. Associant-se entre ells o amb Arda o amb Denis Suárez –un altre que entén el joc de la mateixa forma– o buscant Alcácer perquè estrenés d’una vegada el seu compte golejador aquesta temporada. Al quart d’hora, una paret entre Messi i Arda va acabar amb una rematada creuada, al primer toc, de l’argentí, que va sorprendre Sommer. El davanter anotava el seu desè gol en aquesta Champions i es va quedar a un del rècord de Cristiano. Messi, que ja és el quart jugador de la història del Barça amb més partits oficials (549), a punt va estar de marcar el segon poc després de rebre una altra passada d’Arda, però Sommer es va estirar bé aquesta vegada i va enviar la pilota a córner. El turc, en el punt de mira després de cometre a l’últim minut del clàssic davant del Madrid l’absurda falta que va acabar amb el gol de l’empat de Sergio Ramos, va sortir molt motivat. I va tenir la primera ocasió d’augmentar el compte a mitjans de la primera meitat, però el seu xut el va aturar bé el porter de l’equip alemany. El Barça va dominar el partit a plaer, però el Gladbach va tancar bé els espais als metres finals. A més, l’equip de Schubert va intentar, valent, sortir a la contra a la menor ocasió, gairebé sempre amb un hiperactiu Dahoud com a protagonista en les transicions, encara que aquestes sempre morien abans d’arribar a la meta defensada per Cillessen. El partit va quedar sentenciat a l’inici de la represa amb els dos primers gols d’Arda. En el 2-0, va rematar de cap al segon pal una centrada de Denis Suárez que va fer una estranya paràbola al tocar un defensa. I el tercer, al rematar a la primera una jugada personal d’Aleix Vidal, un altre dels que ahir van sortir amb moltes ganes de demostrar que té un lloc en aquest Barça. També Alcácer, que es va estavellar amb Sommer en les dos ocasions clares que va tenir, però que va regalar el quart a Arda, que va firmar un hat-trick en 17 minuts. El turc, que es va endur la pilota a casa com a record del hat-trick, va ser ovacionat pel Camp Nou, a 15 minuts del final, quan va ser substituït pel lleidatà Marc Cardona, que va debutar amb la samarreta blaugrana a la Lliga de Campions. Del Gladbach gairebé no hi va haver notícies en tota la segona part. El més destacat del conjunt alemany va ser una conducció de Hahn, a qui va tirar Mascherano quan es plantava sol davant de Cillessen, encara que l’àrbitre no va assenyalar penal. I una internada de Johnson, que al final es va quedar sense angle per al xut després de driblar el porter.

Com a líder de grup, el Barça ja coneix tres dels seus possibles rivals per a vuitens: el PSG, que ahir va empatar davant del Ludogorets i va deixar el liderat a mans de l’Arsenal; el Benfica, que va caure davant del Nàpols en la lluita pel primer lloc, i el Bayern de Munic.