SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Europa veu un “problema” l’evasió fiscal en el futbol

El comissari Moscovici apunta als agents i veu els jugadors “immadurs”

Cristiano Ronaldo durant un entrenament.

Cristiano Ronaldo durant un entrenament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari europeu d’Afers Econòmics i Financers, Pierre Moscovici, va afirmar que hi ha un “problema” en el món del futbol i la relació que algunes de les seues figures tenen amb l’evasió fiscal, i va assenyalar el paper que exerceixen els intermediaris en aquestes pràctiques. “Darrere de tot hi ha tota una economia de negocis relacionada amb el futbol, orientada cap a l’evasió fiscal, i no estic assenyalant ningú, però hi ha un gran problema i la Comissió Europea (CE) està al corrent del paper desenvolupat per tota mena d’agents”, va assenyalar el comissari europeu.

Moscovici va dir que les revelacions de Football Leaks “mostren clarament que necessitem una acció conjunta per establir una fiscalitat justa a la Unió Europea (UE) i al món”, així com que posen en evidència el paper que exerceixen els mitjancers “per posar en marxa tècniques per evitar el pagament d’impostos”.

El comissari va recordar que la CE està “treballant en aquest sector, la qual cosa inclou els consellers, els intermediaris financers i els consellers jurídics”. També va indicar que la CE ja ha posat en marxa una consulta pública sobre aquest tema, el primer pas perquè Brussel·les decideixi si fa una proposta legislativa. Va assenyalar que la idea de la Comissió és presentar una iniciativa sobre aquesta qüestió el 2017.

Moscovici va assegurar també que una part del sector prova d’evitar el pagament d’impostos, a pesar que els estats de vegades els fan “concessions enormes”, i va recalcar que molts dels implicats són sovint “homes molt joves, immadurs”, que entren en contacte amb un negoci generat entorn del futbol i de l’evasió fiscal.

El ministre de Justícia creu que es tracta sols de “casos puntuals”? El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va considerar ahir que l’existència de “casos puntuals” no pot servir per desqualificar la transparència des del punt de vista tributari en el sector del futbol, i va subratllar que l’administració responsable intervé quan es produeixen irregularitats. El portal d’internet Football Leaks va revelar recentment que destacats futbolistes com el portuguès Cristiano Ronaldo o l’alemany Mesut Özil s’haurien servit de diferents societats amb la finalitat d’evadir sumes milionàries en impostos al fisc. Cristiano va assegurar que no està preocupat i va dir que “qui no deu, no tem”, al final del partit contra el Dortmund de dimecres. D’altra banda, Ciutadans s’ha unit a la petició de Podem i el PSOE per tractar en el Congrés el cas Football Leaks.

tracking