SEGRE

DEPORTES_LUNES

Els socis voten a favor de retirar l’acció social

Contra 11 directius i la companyia Zurich, però si no s’hi sumen els sis restants seguirà endavant || Aprovat el patrocini de Rakuten

Josep Maria Bartomeu, durant la seua intervenció en l’assemblea extraordinària de socis.

Josep Maria Bartomeu, durant la seua intervenció en l’assemblea extraordinària de socis.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea extraordinària de compromissaris del FC Barcelona va aprovar ahir el pacte del club amb la companyia d’assegurances Zurich i amb onze exdirectius de Laporta, per retirar el recurs contra la sentència en primera instància de l’acció social de responsabilitat contra la directiva de l’expresident, encara que amb cinc excompanys no han volgut segellar l’acord. Amb 328 vots a favor, 24 en contra i 24 en blanc, l’assemblea va donar via lliure a l’actual directiva per retirar el recurs a la sentència però, ja que el pacte ha estat parcial, el cas no es donarà per tancat. D’aquesta forma, el 12 de gener es coneixerà la resolució al recurs que només afectarà Laporta i els cinc directius que tampoc han firmat, i tant els demandats com el club podrien portar el plet al Suprem. “No sé per què no accepten el pacte, no m’ho han dit. Estan en el seu dret, ens obliga a seguir amb aquest recurs i al gener o febrer hi haurà una resolució. I surti el que surti, a algú no li agradarà i s’haurà de seguir. Amb aquest pacte es tracta que no hi hagi vençuts ni vencedors. Però si segueix el recurs, el club seguirà”, va avisar el president Bartomeu. Va reconèixer, amb tot, que intentaran dialogar amb Laporta i els altres cinc exdirectius: Rafael Yuste, Maria Elena Fort, Xavier Bagués, Josep Ignasi Macià i Xavier Sala i Martín.

D’altra banda, l’assemblea va donar llum verda als acords amb Rakuten i Mission Hills Group. El nou patrocinador principal del Barça, que va rebre el suport del 98% dels compromissaris, firmarà a partir de la temporada 2017-18 i fins al 2021, a canvi de 55 milions per temporada a més d’una prima de 5 per guanyar la Lliga de Campions i 1,5 per la Lliga. Mission Hills Group, amb el suport del 89% dels socis, crearà una escola blaugrana a l’illa xinesa de Haikou, amb una inversió de quatre milions.

tracking