SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

Redueixen la sanció al Madrid

El TAS estima parcialment el recurs del club blanc, que podrà fitxar l’estiu vinent || El Barça, sorprès, demanarà explicacions al bufet que ha defensat el cas dels dos clubs

Josep Maria Bartomeu va qualificar de sorpresa la decisió del TAS sobre el recurs del Reial Madrid.

Josep Maria Bartomeu va qualificar de sorpresa la decisió del TAS sobre el recurs del Reial Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Madrid podrà fer fitxatges aquest estiu després de la resolució del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS), que ha estimat parcialment el recurs del club blanc contra la resolució de la FIFA, que el va sancionar amb no poder inscriure jugadors durant dos períodes de fitxatges, reduint-lo a un de sol, el corresponent a la finestra del gener del 2017, segons va informar l’entitat en un comunicat. “L’esmentat laude posa de manifest la injustícia de la sanció imposada en el seu dia per la FIFA, si bé el club lamenta que el TAS no hagi tingut prou coratge per revocar-la íntegrament”, afirma el Reial Madrid a la nota.

La Comissió de Disciplina de la FIFA va sancionar el passat 14 de gener el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid amb la prohibició de fer fitxatges o donar d’alta durant dos períodes del mercat de traspassos, fins al gener del 2018, per irregularitats en la contractació de futbolistes menors de 18 anys. El procediment d’arbitratge del recurs madridista davant del TAS va ser adjudicat a un sol jutge, el suís Michele Bernasconi (Suïssa), que va escoltar els arguments de les parts i dels experts en una audiència celebrada a Lausana el passat dia 14, després de la qual va concloure: “Considerant que les infraccions comeses pel Reial Madrid eren menys greus i menys nombroses que les denunciades per la FIFA, l’àrbitre del TAS va resoldre que les sancions imposades al Reial Madrid havien de ser reduïdes.”

“Les infraccions comeses eren menys greus i menys nombroses que les denunciades per la FIFA”

“No considero que sigui un risc, ja que el millor per a ells és que tinguin més descans”, va dir Luis Enrique

Arran d’aquesta decisió del Tribunal d’Arbitratge, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va mostrar sorpresa per aquesta resolució respecte a la que va rebre el seu club, i va assegurar que demanarà al bufet Pintó Ruiz & Del Valle, que també va defensar els interessos del club blaugrana davant del TAS per la sanció de la FIFA pel fitxatge de menors, que expliqui i justifiqui les diferències entre els dos casos. “Tenim el mateix despatx d’advocats i suposo que ens explicaran quines diferències hi ha entre un cas i l’altre. Ja vaig dir en el seu dia que no estàvem d’acord amb la FIFA i que la sentència va ser excessiva”, va dir el president blaugrana.

El Barça es juga aquesta nit al Camp Nou (22.00) davant de l’Hèrcules el pas als vuitens de final de la Copa del Rei, després d’un empat a l’anada (1-1) i sense un bon nombre dels titulars principals, que ja estan de vacances. Així, l’equip blaugrana afrontarà el desafiament contra un rival de la Segona B sense el trident atacant (Messi, Luis Suárez i Neymar), a més de Gerard Piqué, que també ha estat alliberat per a aquest partit.

Luis Enrique va defensar ahir aquesta decisió, que ja va adoptar l’any passat. “No considero que sigui un risc, ja que el millor per als jugadors és que tinguin més descans. Tenim en compte tots els aspectes: minuts, viatges, lesions. Aquest és el perfil de jugadors que van carregats de partits”, va assegurar l’asturià, que no va voler parlar de Paco Alcácer, teòric titular avui davant dels alacantins. “Serà un jugador important, però com millor podem ajudar Alcácer és sense parlar-ne. Per això, no en diré res més”, va reiterar Luis Enrique, que també va analitzar la situació de Cillessen, que possiblement sigui a la porteria davant de l’Hèrcules. “No ha tingut una adaptació difícil, ja que sap jugar amb els peus, una de les seues virtuts més grans, que és una cosa indispensable per ser porter al Barça. M’agrada la seua manera d’entrenar-se i competir, és un bon fitxatge i fa que tinguem tres bons porters”, va concloure.

Sobre el partit va apuntar que “ens trobarem un rival semblant al de l’anada, que ens impedirà sortir des del darrere i pressionarà amunt, encara que replegat al seu terreny. Haurem de millorar molts aspectes per buscar espais i que arribi molta gent a l’àrea rival. També buscarem xuts des de fora i pressionar per recuperar ràpid la pilota”, va assenyalar Luis Enrique a la roda de premsa prèvia.

tracking