SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La Xina s'emporta les estrelles

L’argentí Carlos Tévez fitxa pel Xangai Shenhua i es converteix en el jugador més ben pagat del món || Arda Turan també té una oferta per anar-se’n i Leo Messi rep un nou guardó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol ja és tota una febre a la Xina, país en què el Govern està decidit a potenciar l’esport rei per la via de captar les estrelles mundials. L’argentí Carlos Tévez es convertirà en el futbolista més ben pagat del món després de firmar per l’equip xinès Xangai Shenhua, que li pagarà quaranta milions de dòlars (uns 38,3 milions d’euros) per cadascuna de les dos temporades del contracte.

A més, el Beijing Guoan estaria disposat a pagar al Barcelona un total de quaranta milions pel fitxatge d’Arda Turan, al qual el club xinès ofereix un salari de quinze milions nets per temporada i tres anys de contracte.

La contractació de Tévez representa un nou cop d’efecte del futbol xinès, els equips del qual estan invertint quantitats astronòmiques per atreure estrelles internacionals que millorin el pobre nivell d’un futbol local que vol guanyar protagonisme.La Xina ja és el segon país que més gasta en fitxatges. Els seus clubs han arribat a pagar 70 milions pel brasiler Oscar; 55 pel seu compatriota Hulk o 50 per Teixeira.

A badna d’invertir en clubs estrangers, tant a la Premier, com en el calcio i a la Lliga, la Xina vol millorar el nivell i optar a guanyar el Mundial del 2030. Per aconseguir-ho, en un país de 1.400 milions d’habitants, el Govern vol tenir cinquanta milions de jugadors federats, per a la qual cosa està disposat a crear 20.000 camps d’entrenament i 70.000 camps de futbol.

El Shenhua ha invertit també en la contractació de tècnics com Gregorio Manzano, antic entrenador de l’Atlètic de Madrid i Mallorca, o l’exseleccionador argentí Sergio Batista, i actualment està comandat per l’uruguaià Gustavo Poyet, que va dirigir el Betis entre el maig i el novembre del 2016.

D’altra banda, Leo Messi i la centrecampista de l’Olympique de Lió Dzenifer Marozsan, van ser elegits ahir els millors Creadors de Joc del món l’any 2016, segons el rànquing que elabora la Federació Internacional d’Història i Estadística de Futbol. L’argentí del Barça és la segona vegada que aconsegueix aquest premi, encara que en aquesta edició ho ha aconseguit de forma clara respecte als seus perseguidors, ja que treia 106 punts al segon classificat, el també blaugrana Andrés Iniesta (66). El podi l’ha completat l’alemany del Madrid Kroos.

tracking