SEGRE

MOTOR DAKAR 2017

El francès Despres va preparar el Dakar a Vilanova de l'Aguda

El pentacampió en motos s’entrena en una finca particular ara en cotxes

El vehicle de Cyril Despres, a la finca de Vilanova de l’Aguda.

El vehicle de Cyril Despres, a la finca de Vilanova de l’Aguda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pilot francès Cyril Despres, que comparteix amb el català Marc Coma l’honor d’haver guanyat cinc vegades el Dakar en motos, a una del també gal Stéphane Peterhansel, ha preparat l’actual edició del ral·li que discorre per terres sud-americanes a Vilanova de l’Aguda.

Despres, que ara corre en l’apartat de cotxes per tercera vegada i ahir va ser cinquè en l’etapa, es va entrenar durant l’any passat als camins d’una finca particular del terme municipal d’aquesta localitat, en uns terrenys de la família Torra i gràcies a les gestions del seu gran amic Toni Capdevila.

El pilot francès, que té fixada la residència a Andorra, disposa així d’un lloc per entrenar-se proper a casa seua i, segons ha manifestat, la qualitat de la terra i els salts per on evoluciona amb el vehicle li han permès guanyar experiència i adaptar-se a les exigències que requereix competir en la categoria de les quatre rodes.

Cyril Despres, que és pilot oficial de Peugeot, va estar en aquesta finca de Vilanova de l’Aguda per última vegada abans d’anar al Dakar a començaments de desembre. Allà, al costat del seu mecànic Roberto Conde, va ultimar els detalls per a la posada al punt del vehicle de cara a la prova sud-americana. En declaracions al diari esportiu francès L’Équipe, Cyril Despres explica que “des que em vaig passar a la categoria de cotxes, buscava un lloc a prop de casa per entrenar-me, perquè em faltava rodatge per competir al Dakar en l’apartat de les quatre rodes. Encara he d’agafar més confiança i aconseguir definir millor els límits amb el cotxe. Necessito progressar en la frenada, acceleració...”.

Barreda, líder en motos, i triplet de Peugeot L’espanyol Joan Barreda (Honda) es va adjudicar ahir la tercera etapa del Dakar 2017 en motos, disputada entre San Miguel de Tucumán i San Salvador de Jujuy sobre 364 km, per enfilar-se al liderat. El francès Stéphane Peterhansel va liderar un triplet de Peugeot en cotxes al costat de Carlos Sainz i el també gal Sébastien Loeb. A l’hora de tancar l’edició encara no havia arribat a meta el lleidatà Isidre Esteve, que competeix en cotxes.

tracking