SEGRE

FUTBOL ESPORT DE BASE

El lleidatà Albert Culleré, en el torneig Nacional de la Xina

Entrena la selecció sub-13 de Wuhan, una urbs de 12 milions d’habitants

El tècnic lleidatà Albert Culleré, a la seu de la Federació de Futbol de Wuhan.

El tècnic lleidatà Albert Culleré, a la seu de la Federació de Futbol de Wuhan.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Albert Culleré, un tècnic de 36 anys nascut a Bellpuig, que ha estat coordinador, entre altres clubs, de la UE Lleida i l’Atlètic Segre, continua la seua aventura professional a la Xina i aquest mes disputa el torneig Nacional, el més important de futbol base d’aquest país, en el qual des de fa alguns anys el futbol és assignatura obligatòria als col·legis per un decret llei del Govern xinès.

Després d’iniciar el seu periple en terres de la Gran Muralla l’any passat a la ciutat de Xian, coneguda pels famosos guerrers de terracota, ara està contractat per la Federació de Futbol de Wuhan, una urbs al centre del país de més de dotze milions d’habitants a la qual es denomina la Detroit xinesa perquè és on tenen les seus les firmes automobilístiques internacionals més importants que hi han desembarcat.

“A Catalunya i a Espanya, amb la crisi, era cada vegada més difícil entrenar amb condicions dignes, així que el juny de l’any passat vaig decidir emprendre aquesta aventura, primer a Xian i després aquí, a Wuhan”, diu Albert, que s’ha traslladat al costat de la seua parella, Marta, “en principi fins que acabi aquest torneig Nacional, després ja veurem”.

Albert entrena la selecció sub-13 de Wuhan, que s’enfrontarà en aquest torneig nacional a les millors seleccions regionals del país i als equips de base dels clubs més importants a la Primera i Segona divisions xineses. Entre aquests, l’Evergrande, el Guangzhou, el Sandong Lunneng o el Hangzhou Greentown, que s’estan gastant grans fortunes en jugadors i tècnics estrangers per potenciar el nivell del futbol al país. “La nostra Federació (Wuhan) només té tres anys de vida a nivell competitiu i el nivell està pujant molt, però és cert que no estem encara a l’altura dels millors. L’objectiu és plantar cara a qualsevol rival. En l’últim torneig al qual vam assistir, vam ser cinquens entre catorze equips”, explica Albert Culleré.

El tècnic lleidatà assegura que hi ha molt treball encara per fer en el futbol xinès a nivell metodològic. “En aquesta edat sub-13, alguns tornejos són de futbol 8 i d’altres, de futbol 11, la qual cosa és un problema. Els xavals s’entrenen sis dies a la setmana, dels quals un és dia de partit.”

El tècnic lleidatà Albert Culleré, a la seu de la Federació de Futbol de Wuhan.

El tècnic lleidatà Albert Culleré, a la seu de la Federació de Futbol de Wuhan.

tracking