SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

Plantada als premis de la FIFA

Messi, Suárez, Iniesta i Piqué no van acudir ahir a la gala dels guardons The Best per centrar-se en la tornada de Copa de demà || El Madrid va fer el mateix el 2011 i va adduir la mateixa raó

El davanter portuguès besa el trofeu The Best que per primera vegada va donar la FIFA.

El davanter portuguès besa el trofeu The Best que per primera vegada va donar la FIFA.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap jugador del Barça va assistir ahir a la gala The Best, organitzada per la FIFA, una decisió que el club va justificar a través d’un comunicat i adduint motius esportius, ja que considera “prioritari” preparar a consciència el partit de tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei davant l’Athletic de demà, en el qual el conjunt blaugrana està obligat a remuntar el 2-1 en contra de San Mamés. D’aquesta manera, ni Leo Messi, que figurava entre els finalistes a millor jugador del món, ni cap dels seus companys que formen part de l’onze ideal del FIFPro a més de l’argentí –Iniesta, Piqué i Luis Suárez– no van acudir a la cita. El mateix Iniesta va enviar un missatge a la FIFA dient que atesa la transcendència del partit davant de l’Athletic no consideraven oportú desplaçar-se.

Sí que van assistir-hi el president Josep Maria Bartomeu, el vicepresident esportiu Jordi Mestre, el secretari tècnic Robert Fernández, i Raül Sanllehí, director de futbol. La decisió podria estar condicionada també per la recent resolució del TAS de reduir la sanció al Reial Madrid pel fitxatge irregular de menors, mesura que no va caure bé a l’equip blaugrana, que no va ser perdonat per les mateixes pràctiques.

El Barça va comunicar la decisió, que no ha agradat a Infantino, a través d’un comunicat

“M’agradaria que fossin aquí els jugadors del Barça, però no hi són. Tenen Copa”

“L’advocat ho veurà i es decidirà, però quan es posen així amb l’estament, sí que denunciarem”

En el mateix comunicat, el Barça agraeix a la FIFA, que presideix Gianni Infantino, i a tota la seua estructura executiva les facilitats que ha rebut de part d’aquest organisme per poder participar en la gala i expressa el seu reconeixement i suport als premis The Best FIFA Awards. No és la primera vegada que un club decideix plantar una gala de la FIFA.

Va passar el mateix amb el Reial Madrid l’any 2011, quan el màxim organisme rector del futbol lliurava la Pilota d’Or juntament amb France Football. Els blancs van al·legar també la disputa d’un partit de Copa per justificar l’absència de Cristiano i Mourinho, una decisió que també va ser molt criticada en el seu moment.

La negativa dels jugadors no va agradar als responsables de FIFPro, ja que l’entrega del seu premi (el millor onze de l’any) quedava deslluïda a causa de quatre absències significatives.

Victoriano Sánchez Arminio, president del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), va confirmar ahir que el seu estament denunciarà Gerard Piqué per les declaracions dels últims dies del central del Barça, en les quals criticava les decisions arbitrals després dels partits contra l’Athletic i el Vila-real. “L’advocat ho veurà i es decidirà, però lògicament quan es posen així amb l’estament, sí. Per la part que ens correspon a nosaltres, remetrem un escrit al Comitè de Competició”, va assenyalar Sánchez Arminio, que va reconèixer que l’estament està “molest” amb el blaugrana. Piqué es va queixar de l’arbitratge de Fernández Borbalán a San Mamés després de no assenyalar un clar penal de Neymar i deixar impune una agressió d’Aduritz a Umtiti. “Ja sabem com funciona això”, va insinuar després de les polèmiques que hi va haver al seu partit de Copa i al del Reial Madrid-Sevilla, on el conjunt blanc es va beneficiar de la mala actuació de Mateu Lahoz. Al prestigiós Estadi de la Ceràmica, un Piqué trasbalsat es va dirigir a la grada assenyalant, pel que sembla, Javier Tebas, president de LaLiga, recriminant-li el mal arbitratge. “Els has vist? Sí, tu, tu!”, va dir després que acabés el partit. A això no va voler referir-se ahir Tebas, que va dir no haver-se sentit al·ludit. Piqué va ser preguntat al final del partit de Vila-real per les seues paraules, i va respondre que “les analitzin, que perdin el temps. Estan en el seu dret. Òbviament, crec en el que vaig dir i cada setmana em donen més la raó”, va assenyalar.

Cristiano: “No tenia cap dubte que guanyaria”Cristiano Ronaldo, com s’esperava, va ser guardonat amb el premi The Best de la FIFA com a millor jugador del món el 2016, guardó que afegeix a la Pilota d’Or que li va entregar al desembre la publicació France Football. “És increïble. Aquest premi és la primera vegada que el rebo... què puc dir? Sóc molt feliç. Vull donar les gràcies als meus companys, al meu entrenador, a la meua família, al meu staff... El que m’agradaria dir és que el 2016 ha estat el millor any de la meua carrera. Hi havia molts dubtes però les persones no són cegues i han vist que, després del que he guanyat amb el club i amb la selecció, no tenia cap dubte que guanyaria. Ha estat un any meravellós, gràcies als que m’han votat”, va dir Ronaldo després de recollir el guardó. També es va referir a l’absència dels jugadors del Barça, entre els quals Messi, i va dir que “m’agradaria que fossin aquí, però no hi són. Tenen Copa”, va dir amb un somriure irònic. Claudio Ranieri, nomenat millor entrenador del món, o l’Atlético Nacional, guanyador del premi Fair Play pel seu gest amb el Chapecoense, van ser uns altres dels grans triomfadors de la gala.

tracking