SEGRE

ATLETISME TRIBUNALS

Presó sense fiança per a l’entrenador d’atletisme denunciat per abusos

Segons un pupil, en va abusar quan era menor

Miguel Ángel Millán Sagrera.

Miguel Ángel Millán Sagrera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador d’atletisme Miguel Ángel Millán Sagrera, exseleccionador espanyol de proves combinades, va entrar ahir a la presó sense fiança per presumptes abusos sexuals a menors després de noves denúncies sobre casos recents ocorreguts a Tenerife, van informar a Efe fonts judicials.

La presó va ser dictada per la titular del jutjat d’Instrucció número dos de La Laguna (Tenerife), davant de la qual ja havia prestat declaració el 15 de desembre del 2016, si bé llavors va quedar en llibertat amb càrrecs. Fonts judicials van indicar que recentment s’han produït noves denúncies sobre suposats abusos sexuals a menors que han tingut lloc a Tenerife, la qual cosa va portar a l’ingrés a la presó a mig matí de l’entrenador.

Antonio Peñalver, plata a Barcelona’92, va admetre que també va patir abusos del tècnic quan era jove

Miguel Ángel Millán havia estat interrogat al desembre per presumptes abusos sexuals comesos contra un esportista menor d’edat a qui preparava. La denúncia va partir d’un dels seus pupils, que va declarar haver estat víctima d’abusos els anys 2011 i 2012, quan tenia entre 14 i 15 anys.

Els testimonis de presumptes abusos recopilats per la policia en les indagacions sobre aquest cas procedeixen d’atletes de Tenerife, Múrcia i Barcelona.

Fins a la jubilació, Millán Sagrera, que ha negat els càrrecs, era considerat com un dels entrenadors més prestigiosos de la seua especialitat. En el seu currículum, figura haver estat el preparador d’Antonio Peñalver quan l’atleta murcià va conquerir la medalla de plata en decatló als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. Recentment, l’exatleta va admetre haver patit abusos per part de Millán durant la seua joventut després de destapar-se el cas, argumentant que ho feia per donar suport al denunciant.

tracking