SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

El Mundial tindrà 48 equips a partir del 2026

La FIFA aprova l’ampliació amb diversos països seu i increment de beneficis

Imatge de la seu de la FIFA a Zuric (Suïssa), ahir.

Imatge de la seu de la FIFA a Zuric (Suïssa), ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Consultiu de la FIFA va decidir ahir ampliar de 32 a 48 els equips que participaran a la Copa del Món a partir del 2026, segons va anunciar l’entitat a la seua pàgina web. D’aquesta manera hi haurà 16 grups amb tres seleccions cada una, dels quals dos es classificaran per a la pròxima fase. A partir de setzens es jugarà per sistema d’eliminatòria.

La decisió es va prendre de forma unànime pels membres del Consell després d’analitzar diverses opcions que anaven des de mantenir el sistema actual fins a ampliar-lo a 48, però amb diferents formats. Amb aquest nou sistema, el Mundial passa dels 64 partits actuals als 80, però es mantenen els 32 dies de competició.

Als grans països es creu que la mesura no afavorirà el joc i només Maradona la veu bé

Així mateix, els dirigents de l’organisme que regeix el futbol mundial van obrir la possibilitat que el torneig es disputi en diversos països del mateix continent, ja que és difícil que un sol país pugui comptar amb totes les instal·lacions necessàries per acollir un torneig d’aquesta envergadura.

Segons estimacions, l’ampliació del nombre d’equips farà que els ingressos de l’entitat també es multipliquin i augmentin fins un 35 per cent. Així mateix, l’objectiu declarat és augmentar el nombre d’espectadors en regions del món que fins ara mai han pogut participar en el torneig més gran de l’esport rei. Entre aquests la Xina, amb els seus mil milions de ciutadans i un creixement exponencial de la pràctica del futbol. La seu del Mundial 2026 es triarà el maig del 2020.

Tebas anuncia que impugnarà l’ampliacióLa decisió de la FIFA d’ampliar de 32 a 48 les seleccions participants en el Mundial del 2026 ha generat un enorme malestar entre tècnics i directius. L’Associació Europea de Clubs (ECA) va afirmar que no “comprèn” l’aspecte positiu d’aquesta decisió i lamenta que “s’hagi aprovat en un clima d’alta pressió política i que no es contemplin els criteris esportius”.

tracking