SEGRE

ATLETISME CURSES POPULARS

Lleida triomfa en ‘running’

Sis proves figuren entre les tres millors carreres d’Espanya, elegides per més de 49.000 usuaris del portal Runedia || Entre les quals dos de la Lliga Ponent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sis proves atlètiques que s’organitzen en territori lleidatà es troben entre les tres primeres de l’edició 2016 del rànquing de les millors curses d’Espanya. Aquest rànquing ha estat elaborat amb l’ajuda, els vots i els comentaris de més de 49.000 usuaris que han compartit les seues opinions amb el portal de Runedia, que compta amb un gran predicament entre els corredors.

Els membres del jurat, format per atletes d’elit i populars, han assajat personalment cada una de les proves. S’han valorat aspectes que van des de l’organització de la prova, el preu, l’ambient existent o els serveis oferts, fins a d’altres com són la qualitat del recorregut i la dificultat presentada.

La Lleida Night Run ha estat elegida la millor en la categoria “Altres distàncies”, obtenint una puntuació 4,54 sobre 5. És una prova nocturna, de 6.500 metres, organitzada per Go go go Runners Club al Turó de la Seu Vella.

Menció a part mereixen la Cursa i Caminada Solidària Artesa de Lleida amb la Marató de TV3 i la Volta al Pantà d’Utxesa, dos proves de la Lliga Ponent, que han estat elegides pel prestigiós portal com la segona i tercera millors d’Espanya en l’apartat de 10 quilòmetres.

I Lleida destaca també al capítol de carreres de muntanya, on les diferents proves de la Rialp Matxicots són entre les tres millors de l’Estat en les diverses distàncies i dificultats.

Així, en l’apartat de Millor Trail Ultra d’Espanya (carreres de més de 50 quilòmetres) el segon lloc és per a la Rialp Matxicots Trail, amb una distància de 52 km, i el tercer per a la Rialp Matxicots Extrem, de 82 km.

Finalment, la sisena prova lleidatana que figura en el podi de les millors curses espanyoles és la Rialp Matxicots Mitja, de 21 quilòmetres, que és segona en la categoria de Millor Trail Mitjà (proves que tenen entre 15 i 30 quilòmetres de recorregut).

Runedia, que compta al seu portal amb 81.100 usuaris registrats, també fa una selecció de les millors carreres per autonomies. La Mitja Marató de Lleida, la Lleida Night Run i la Rialp Matxicots Trail es troben entre les millors de Catalunya.

tracking