SEGRE

MOTOR DAKAR 2017

Sunderland en motos i Peterhansel en cotxes, virtuals guanyadors

Avui es disputa l’última etapa de la cursa

El britànic Sunderland ahir durant l’etapa.

El britànic Sunderland ahir durant l’etapa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot anglès Sam Sunderland (KTM) té al palmell de la mà la conquesta del Ral·li Dakar 2017 en la categoria de motos després d’haver salvat ahir l’onzena i penúltima etapa, amb sortida a San Juan i arribada a Río Cuarto, la qual es va adjudicar el portuguès Paulo Gonçalves (Honda), mentre que Stéphane Peterhansel (Peugeot) afronta el dia final del raid sud-americà en idèntica posició en cotxes després de guanyar el frec a frec amb el seu compatriota Sebastien Loeb.

A les dos rodes, el català Gerard Farrés (KTM) –quart en l’etapa– va perdre la seua posició al podi en favor de Van Beveren, encara que està relativament a prop com per no intentar un assalt al calaix avui dissabte. Farrés es troba a només 12 segons del francès de Yamaha.

El pilot d’Oliana és més a prop del seu objectiu d’arribar a la meta de la prova vuit anys després

A més, Joan Barreda (Honda) va ser segon, però no va poder retallar l’enorme distància que el separa del primer lloc. El castellonenc, que va perdre una hora al ser sancionat per proveir-se en un lloc indegut, ocupa la cinquena plaça provisional a la classificació general.

D’altra banda, en la categoria de cotxes, Peterhansel va mantenir la primera posició que va arrabassar al seu compatriota i company d’equip, Sebastien Loeb. El gal, posseïdor de l’apel·latiu Monsieur Dakar, conquerirà aquest dissabte el seu tretzè títol, el setè en cotxes després dels sis que va aconseguir en motos a començaments dels 90. Per la seua part, el català Joan Nani

Roma (Toyota) va acabar l’etapa en novena posició, a 15 minuts dels guanyadors i ocupa la quarta posició.

El lleidatà Isidre Esteve, que està a prop de concloure el Dakar, havia arribat dijous al lloc 34è en cotxes i segon de T1.S. Ahir, al tancament de l’edició, encara no havia arribat.

tracking