HANDBOL FRANÇA 2017

Espanya segella el pas a vuitens de final amb una golejada a Angola

Als deu minuts l’equip ja guanyava 10-2

Valero Ribera celebra un dels gols que la selecció d’Espanya va marcar ahir a la d’Angola.

La selecció espanyola d’handbol va segellar la classificació matemàtica per als vuitens de final del Mundial de França, després d’imposar-se ahir per un contundent 42-22 a Angola, en un encontre que va servir perquè Espanya atorgués minuts als seus jugadors menys habituals.

Una oportunitat que no van desaprofitar joves com el lateral Alejandro Costoya, que fins ara no havia gaudit d’un sol minut en el torneig, o l’extrem Ángel Fernández, que va aprofitar per inaugurar el seu caseller de gols, al no poder-ho fer ni davant d’Islàndia ni de Tunis.

I és que poc interès més que el fet de conèixer si els menys habituals eren capaços d’aprofitar l’ocasió que els va brindar Jordi Ribera va tenir un encontre que el conjunt espanyol va deixar sentenciat ja als deu minuts de joc, amb un contundent 10-2.

Un ritme de gol per minut que va fer pensar en la possibilitat que els hispans poguessin superar els quaranta gols d’avantatge que té com a rècord en un Mundial, des que va guanyar 51-11 a Austràlia al campionat del 2013 a Espanya.

Marca que va semblar encara més factible, arran de l’expulsió amb targeta roja directa als 9 minuts del porter Gilberto Figueira, el millor fins llavors del quadre africà, després de emportar-se en un contraatac Ángel Fernández. Però les constants rotacions van abaixar el ritme anotador.