DUATLÓ COMPETICIONS

El lleidatà Xavier Jové, campió de Catalunya de duatló de muntanya

Xavier Jové, al centre del podi.

L’atleta de Ponts Xavier Jové (CERRR Igualada) es va proclamar campió de Catalunya de duatló de muntanya en la prova dels Pelàgs, que va tenir lloc diumenge passat a la localitat de Vilobí del Penedès.

La competició, que es va disputar sota un intens fred, va comptar amb la participació d’un total de 320 atletes.

Xavier Jové es va imposar a il·lustres de l’especialitat com Francesc Freixer i Albert Soley, que van arribar per aquest ordre a la línia de meta.

Jové ja havia aconseguit el títol de campió de Catalunya en duatló de muntanya en categories inferiors en més d’una ocasió.

El jove esportista de Ponts, que aquest any s’ha passat al professionalisme, ja compta amb diversos triomfs de primer nivell com el títol d’Europa absolut en duatló cros, que va aconseguir l’any passat a Targu Mures (Romania). El 2016 també va obtenir altres destacats resultats, com el títol estatal sub-23 en ultramarató en BTT, es va imposar en tres etapes de la VolCat i va vèncer en el Campionat de Catalunya sub-23 de duatló cros.

El seu èxit més cridaner va arribar el 2015 quan va guanyar el Mundial XTerra de Hawaii, en la categoria 20-24 anys, al costat d’alguns dels millors triatletes del món.