SEGRE

ESQUÍ DE MUNTANYA COPA DEL MÓN

Podis de Kilian Jornet i Laura Orgué

Segon i tercera a la Vertical Race

L’esquiador de Bellver, afrontant els últims metres.

L’esquiador de Bellver, afrontant els últims metres.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans Kilian Jornet i Laura Orgué van pujar ahir el podi de la primera prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya, en la modalitat de Cursa Vertical, amb una segona plaça en categoria masculina i una tercera en femenina a la Font Blanca d’Andorra. La prova vertical es va disputar a la zona d’Arinsal, on els atletes van haver de superar un desnivell de 730 metres per pista fins a arribar a la zona alta de l’estació, que culminaria amb una ascensió amb els esquís a la motxilla fins al Coste Grande, a 2.865 metres. Des d’allà, una última baixada per tornar a la zona de meta.

Kilian, vigent campió i que dissabte només va poder acabar sisè en la prova individual, va creuar la meta a una mica més de vuit segons del guanyador, el suís Werner Marti, i va explicar que l’havia sorprès la posició després d’una setmana en què ha estat “una mica malament”.

“He sortit per provar, hem arrancat ràpid, estàvem els mateixos que dissabte i, a meitat de carrera, he apretat per veure si algú es quedava i ens n’hem anat tres, però Werner estava molt fort”, va assenyalar el vigent campió de Copa del Món, tant de la modalitat individual com de la vertical, i guanyador de la Font Blanca els tres últims anys.

La carrera femenina es va decidir en un intens esprint final en el qual la sueca Emilie Forsberg va ser la més ràpida, seguida de la francesa Axelle Mollaret i la urgellenca Laura Orgué. Forsberg firmava la seua primera victòria després de finalitzar tercera dissabte en la cursa individual, mentre que Mollaret repetia la mateixa plaça de podi i Claudia Galicia acabava quarta novament. Orgué va reconèixer que “m’he trobat una mica mancada de ritme. A la part baixa del circuit he anat al capdavant, però després m’ha passat Axelle i també s’ha atansat Emilie, i llavors elles han fet un canvi de ritme que m’ha estat una mica més difícil de seguir”, va concloure.

Després de disputar-se la Font Blanca a Vallnord, la pròxima cita de la Copa del Món d’esquí de muntanya se celebrarà aquest cap de setmana a Cambra d’Ase (França).

L’esquiador de Bellver, afrontant els últims metres.

L’esquiador de Bellver, afrontant els últims metres.

tracking