SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

“Que cadascú pensi el que vulgui”

Luis Enrique carrega contra els àrbitres i denuncia una campanya per “desacreditar” els seus jugadors || No entén que siguin els que “més faltes reben” i alhora “els més sancionats”

Ronaldinho va ser presentat ahir com a nou ambaixador del club per als propers deu anys.

Ronaldinho va ser presentat ahir com a nou ambaixador del club per als propers deu anys.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Enrique no va esquivar ahir en roda de premsa una pregunta sobre la quantitat de faltes rebudes per Neymar i les campanyes mediàtiques que s’orquestren entorn del jugador i el club. “És una evidència que els meus jugadors són als que més faltes els fan i, curiosament, a més, els més sancionats. Que cadascú pensi el que vulgui. La nostra obligació és treballar cada dia. Després hi ha campanyes injustes sobre si es tiren o provoquen, però tot forma part d’aquest bonic espectacle”, va dir. I va afegir: “Jo només puc elogiar els meus jugadors, que han hagut de bregar amb molts aspectes que han passat durant els partits jugant a 200 pulsacions. Aquestes campanyes existeixen i, curiosament, també existeixen en els mateixos mitjans campanyes en contra, però val més no esforçar-se amb el que no pots controlar”.

El Barça afronta avui un partit de gran exigència davant de l’Athletic Club (Camp Nou, 16.15/beIN LaLiga). L’atapeït calendari i les baixes s’uneixen als irregulars resultats de l’equip i Luis Enrique n’és conscient. “A la Lliga ens ha faltat regularitat per ser més amunt, però som a la jornada 21. Fins al final hi haurà possibilitats per a tres o quatre equips”, va explicar.

“En funció del que necessitem, tenim el Leo, però m’agrada tenir-lo a prop de la porteria rival”

Va enaltir de nou la figura de Leo Messi com a jugador total. “En funció del que necessita el Barça, tenim el Leo”, va assenyalar. “Ens pot ajudar en moltes fases del joc, però m’agrada tenir-lo a prop de la porteria rival, perquè allà trobem més espais i pot ser determinant. Però si necessitem que Leo baixi al centre del camp per donar un cop de mà és el més indicat”, va manifestar.

Pel que fa a la recuperació d’Iniesta i Sergio Busquets, finalment no estaran disponibles per avui al no haver rebut l’alta mèdica, però sí que podran jugar a la Copa dimarts davant de l’Atlètic de Madrid.

Quant al fet que Ronaldinho torni al club com a membre dels FCB Legends, va celebrar l’acord amb el que va ser l’estrella de l’equip. “Em sembla molt bé, va ser un dels pioners pel que fa a alegria en una època que ens va tocar no tenir alegries. Recordo en la seua presentació que semblava més un surfista que un jugador de futbol. I després, pel que va aportar en el terreny futbolístic, em sembla fantàstic. Relacionar el Barça amb alegria és fantàstic. Ens identifica arreu on anem”, va concloure l’entrenador barcelonista.

madrid

El jugador de l’Atlètic de Madrid Lucas Hernández va quedar ahir en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat de Violència contra la Dona de Majadahonda. L’esportista va ser detingut ahir a la matinada al seu domicili de Las Rozas, acusat de maltractar la seua nòvia, segons van confirmar fonts de la Guàrdia Civil. La dona, que al començament també va ser detinguda, va haver de ser traslladada a un centre hospitalari per ser curada de les ferides i lesions que patia, però no són greus.

La titular del jutjat d’Instrucció número 7 de Majadahonda, Elena Garade García, va dictar una ordre d’allunyament de 500 metres, a instàncies de la Fiscalia, que afecta tant l’esportista com la seua parella sentimental, segons fonts judicials. Després de passar diverses hores a disposició judicial, mentre declarava per la presumpta agressió, el futbolista va abandonar el jutjat.

A mitja tarda, l’Atlètic va fer un comunicat oficial sobre tot el succeït, en el qual reclama la “presumpció d’innocència” de Lucas fins que la justícia “aclareixi el que ha succeït”.

Després d’aquest episodi, van aparèixer ahir diversos tuits, publicats el 2011 i el 2012, quan en tenia 15 i 16 anys, en els quals el futbolista, que ja jugava a les categories inferiors de l’Atlètic de Madrid, es mostrava públicament seguidor de l’etern rival, el Reial Madrid. És més, va insultar Shakira, parella de Gerard Piqué, escrivint “és una puta”. Alguns d’aquests tuits han estat esborrats, però d’altres encara es poden trobar en el seu perfil social.

la corunya

El partit que s’havia de disputar ahir a la nit entre el Deportivo i el Betis va ser suspès per les destrosses sofertes per la coberta de Riazor com a conseqüència del temporal amb fortes ratxes de vent que fueteja la Corunya, va confirmar l’ajuntament. El temporal va deixar importants danys a la coberta, sobretot a la zona del pavelló, on diverses plaques d’uralita que cobrien les grades es van desprendre tant cap a l’interior del camp com cap al carrer.

Ronaldinho va ser presentat ahir com a nou ambaixador del club per als propers deu anys.

Ronaldinho va ser presentat ahir com a nou ambaixador del club per als propers deu anys.

Ronaldinho va ser presentat ahir com a nou ambaixador del club per als propers deu anys.

Ronaldinho va ser presentat ahir com a nou ambaixador del club per als propers deu anys.

tracking