FUTBOL COPA DEL REI

El Barça recorre per Suárez

Presentarà al·legacions a la segona groga, perquè pugui jugar la final, i també a la que va rebre Busquets || El comitè d’àrbitres actua d’ofici i denuncia davant de competició l’uruguaià

Foto de família de Bartomeu, directius del club i presidents de diputacions, com Joan Reñé.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres ha decidit denunciar Luis Suárez davant del Comitè de Competició per les paraules de l’internacional uruguaià a l’acabar el partit de Copa del Rei de dimarts passat davant de l’Atlètic de Madrid, segons va assegurar la Cadena Cope. Per la seua part, el Barcelona va anunciar que recorrerà la targeta perquè el davanter pugui jugar la final. Tanmateix, les paraules en calent del futbolista podrien provocar una sanció més gran. A més, el recurs sobre la segona targeta groga no hauria de prosperar segons el procedir habitual del Comitè de Competició en aquest tipus de situacions. “Em ric de la meua expulsió, és una cosa que es veia vindre. Ha passat el que volia (l’àrbitre). Estic indignat”, va afirmar el davanter blaugrana a la conclusió del partit als micròfons de Gol TV.

Suárez va ser expulsat al veure la segona targeta groga al minut 90 de partit. El davanter pugnava amb Koke per una pilota i el col·legiat va interpretar un suposat cop de colze, i a més va mostrar la cartolina que el va fer marxar als vestidors abans de temps. L’expulsió li impedia disputar la final de Copa, per la qual cosa el jugador va sortir del camp molest amb la situació. Després de la denúncia del Comitè d’Àrbitres, s’exposa a una sanció d’entre dos i tres partits.

El col·legiat extremeny Gil Manzano va fer constar en l’apartat d’Altres incidències de l’acta del partit que el punta uruguaià, “una vegada expulsat, va retardar la seua sortida del terreny de joc de manera considerable”, fent “cas omís” a les seues instruccions i que es va quedar al costat de la banqueta veient el final del partit.

“Una vegada fora del terreny de joc, va quedar-se a les escales d’accés al túnel dels vestidors observant el partit fins que aquest va finalitzar, malgrat que el quart àrbitre va comunicar en reiterades ocasions que havia de marxar als vestidors, fent novament cas omís a aquestes instruccions”, afegeix a l’acta el col·legiat.

El Barça tampoc creu justa l’amonestació que va veure Sergio Busquets a la darreria del partit per desplaçar una pilota fora del terreny de joc quan en aquell moment hi havia dos pilotes sobre la gespa. Segons l’acta, va rebre groga per “desplaçar la pilota del lloc on havia de ser posada en joc, en senyal de disconformitat”.

vitòria

Edgar Méndez va ficar l’Alabès a la primera final de la Copa del Rei de la seua història, a l’anotar el gol del triomf davant del Celta (1-0) en el minut 81 del partit de tornada de semifinals. L’equip de Vitòria serà, per tant, el rival del Barcelona en una final inèdita en aquesta competició. Per al Barcelona serà la quarta consecutiva.

El conjunt vitorià es va classificar per a la seua segona final, després que arribés a la de la Copa de la UEFA fa 16 anys, que va perdre davant del Liverpool, amb l’exentrenador del Lleida, Mané, al capdavant de la banqueta de l’equip basc.

Una gran segona meitat, en la qual l’Alabès va posar més sobre la gespa, li va obrir les portes del partit pel títol contra el Barcelona després de l’empat a zero amb el qual havia finalitzat el duel d’anada.

L’Alabès va sortir amb força en els primers minuts i va donar el primer avís al 4, però Toquero no va aconseguir rematar a l’àrea petita una tramesa d’Ibai. El Celta es va estirar en un parell d’ocasions i al minut 10 Pacheco va desbaratar una gran ocasió de Iago Aspas. Després de la sortida en bloc del Deportivo Alabès, el conjunt del Toto Berizzo es va assentar al terreny de joc i va crear problemes als locals amb la seua pressió.

Després d’arribar al descans sense gols, en la segona part tots dos equips van tornar a tenir ocasions. Mauricio Pellegrino va donar entrada a Édgar Méndez en lloc d’un treballador Toquero i la primera pilota que va tocar el futbolista blanc-i-blau va ser per posar l’1-0 i fer història per a l’equip de Vitòria en una final històrica.