SEGRE

DEPORTES_LUNES

El Lleida Esportiu, líder de la segona volta

El Lleida Esportiu és el que més punts ha sumat en aquest període amb catorze en sis jornades, encara que la seua ratxa s’estén a set || És el segon millor inici d’any de la història del club

Els jugadors del Lleida celebren el gol de Cristian Alfonso, que va donar la victòria ‘in extremis’ dissabte davant de l’Ebro.

Els jugadors del Lleida celebren el gol de Cristian Alfonso, que va donar la victòria ‘in extremis’ dissabte davant de l’Ebro.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu, després de la victòria de dissabte amb l’Ebro (1-0), ja és l’equip amb més punts aconseguits en aquesta segona volta, de la qual s’han disputat sis jornades, en què els blaus no han perdut i han aconseguit quatre victòries, xifra que evidencia el gran moment que travessa l’equip. Si existís, doncs, una classificació exclusivament d’aquest període, els homes de Gustavo Siviero anirien líders amb 14 punts, seguits del València Mestalla (12) i de l’Alcoià i l’Atlètic Balears (11), que completarien la zona de promoció.

I és que l’equip lleidatà no ha pogut començar en millor forma la segona volta. Almenys, pel que fa a resultats. El del 2017 ja és el segon millor inici d’any de tota la història del Lleida, només superat pel del 1950, any del primer ascens a Primera. Amb les mateixes xifres que aquest any (quatre victòries i dos empats) també hi ha els inicis dels anys 1949, 1993, 2014 i 2015. En els dos primers el Lleida va ascendir de categoria i en el tercer va fer promoció, i es va quedar únicament el 2015 fora de les opcions d’ascens.

Si estenem la ratxa que acumula el Lleida, comptant l’últim partit que va disputar el 2016, ja són set jornades consecutives sense conèixer la derrota. I el més significatiu és que, en aquest període, els blaus han sumat 17 de 21 punts possibles.

El play-off, doncs, ha deixat de ser una quimera o una utopia, i malgrat que l’equip encara està set punts per sota de les posicions de privilegi, es troba en una dinàmica i amb molts partits encara al davant per colar-se en una de les places que permeten lluitar per l’ascens.

Diverses han estat les causes de la reacció d’aquest Lleida que a la primera volta no va rendir com s’esperava, tal com va apuntar la mateixa direcció esportiva que lidera Jordi Esteve assenyalant amb noms i cognoms.

A més, han arribat reforços que estan millorant el col·lectiu i, de fet, Marc Nierga, Mikel Fernández i Haritz Albisua (tot i que dissabte va ser substituït al descans, es va canviar de sistema i l’equip va millorar) van aconseguir de seguida la titularitat. També va apuntar detalls interessants el quart nou a arribar, Javi López, que contra l’Ebro va estavellar una pilota al pal després d’un llançament magistral de falta i va fer intervenir amb dificultats el porter després d’una gran volea.

El Lleida, a set punts del ‘play-off’ al perdre el Badalona El Lleida Esportiu, vuitè, es va situar a set punts de la zona de play-off d’ascens després que el Badalona perdés (0-2) davant l’Atlètic Saguntí, pròxim rival de l’equip de Siviero. Ara la quarta plaça és per a un Hèrcules que no va fallar en la visita al camp del cuer Eldenc (0-2). Els alacantins seran el pròxim rival del Lleida al Camp d’Esports. La zona de play- off de descens se situa ara a vuit punts.

tracking