FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Madrid es queda sense liderat

Jonathan Viera supera de penal Keylor Navas en el que era l’1-2 per a l’equip canari.

Un atac de bogeria amb una expulsió injustificable de Gareth Bale va empènyer el Reial Madrid a la pèrdua del liderat de la Lliga, 16 jornades després, i encara rai que va poder salvar un punt en els últims minuts amb un doblet de Cristiano Ronaldo, un dels gols de penal (3-3). El Las Palmas es va avançar 1-3 i va tenir contra les cordes el Madrid. Amb el punt, no obstant, no en té prou per conservar el liderat, que queda ara en mans del Barcelona, que va golejar l’Sporting 6-1 el dia en què Luis Enrique va anunciar que no renovarà (vegeu la pàgina 26).

El Madrid va exhibir la mateixa dinàmica farcida d’irregularitat d’aquest 2017 i va quedar en mans d’una UD Las Palmas sobrada de classe i liderada per un gran Jesé Rodríguez, que va acariciar una victòria històrica gràcies als errors encadenats del seu rival. L’equip de Zidane, després de l’error de Bale, va ampliar el repertori de badades amb una mà sense sentit dins de l’àrea de Sergio Ramos i un greu error de Keylor Navas, que augmenta els dubtes que l’envolten. Als 47 minuts, Bale va confondre les ganes en la pressió amb la violència. Es va guanyar la targeta groga per una puntada de peu per darrere a Viera i la roja al respondre a l’espenta de queixa de l’illenc. El

Las Palmas va jugar a un gran nivell i, a banda dels seus gols, va tenir ocasions per haver-ne aconseguit algun més. Però quan el partit s’encaminava al final, l’àrbitre va assenyalar el ja clàssic penal a favor del Madrid, que Cristiano va transformar en el 2-3. Era el 87 i el Madrid ho va tornar a fer. Va empatar in extremis per salvar un punt, però no el liderat. Com a anècdota, l’equip de Zidane va firmar un rècord. Al marcar ahir va encadenar 45 partits seguits i supera el registre que ostentava el Barcelona des del 1944.