SEGRE

CICLISME BTT

El 'biker' lleidatà Marc Tugues correrà la V Epic Israel

Tres etapes amb un total de gairebé 300 km i més de 5.000 m de desnivell positiu

D’esquerra a dreta, Aleix Camps i el lleidatà Marc Tugues.

D’esquerra a dreta, Aleix Camps i el lleidatà Marc Tugues.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Tugues, juntament amb el sabadellenc Aleix Camps, ja té el vistiplau de l’organització per córrer l’exigent Epic Israel, prova de tres etapes pertanyent al calendari UCI de mountain bike de la categoria S2 per parelles que es disputarà entre el 14 i el 16 de setembre amb una participació d’uns 600 duos.

Es tracta de la cinquena edició d’aquesta espectacular cursa, que ha evolucionat any rere any i que compta cada vegada amb més prestigi, a banda de vendre’s el recorregut, a través de l’organització dirigida pel mateix ministeri de Turisme hebreu (IMOT), com una cosa especial al passar per molts llocs de la que es denomina Terra Santa.

En total, seran tres etapes i gairebé 300 quilòmetres de recorregut i més de 5.200 metres de desnivell positiu amb un traçat sinuós de les pistes i senders pels quals discorre la carrera hebrea.

“Israel vol obrir-se al món i la cursa, pel que explica gent que hi ha participat, és una meravella quant a traçat i organització”, explica Marc Tugues, que pensa que serà una bona pedra de toc de cara a participar en un futur en l’ABSAB Cape Epic, el considerat Tour de França del BTT que es disputa a Sud-àfrica, així com la BC Bike Race del Canadà, que discorre per la Colúmbia Britànica i està considerada entre les deu millors proves de ciclisme MTB del món.

Marc Tugues, que ara està bolcat més en la faceta d’entrenador i alhora director gerent del Bike Parc de Vila-sana, on s’entrenen figures estatals i internacionals després de les seues contínues millores, compta amb experiència com a corredor i vol tornar a experimentar antigues sensacions.

Entre d’altres, ha corregut la Titan Desert, la Craft Bike Transalp i una aventura que ell mateix va idear fa tres anys. “Vaig anar des de Noruega fins a Mollerussa, una travessia de 38 dies i aproximadament 5.200 quilòmetres. Ho vaig fer amb autosuficiència, sense valer-me d’ajuda. Va ser una cosa al·lucinant”, explica aquest biker lleidatà.

tracking