SEGRE

ESPORTS

Remuntada per a la història

El Barça en venç 6-1 al París Sant Germain i passa a quarts de forma brillant

Barça

BarçaFCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat els títols, els rècords i els gols aconseguits al llarg de la seua història, al Barcelona segurament li quedava una gran remuntada europea com la que va completar aquest dimecres davant del PSG (6-1), que va deixar escapar en el Camp Nou una renda de quatre gols en la tornada dels vuitens final de la Lliga de Campions.

L’equip entrenat per Luis Enrique Martínez va obrar el miracle i va firmar una nit per al record en què el seu equip va mantenir la fe fins el final per tancar-ne una de remuntada que mai abans no s’havia produït en competicions continentals amb un resultat com el de l’anada (4-0).

Els blaugrana havien de donar-li la volta a un resultat molt desfavorable que van encaixar al Parc dels Prínceps i van aconseguir marcar dos gols en la primera meitat (Luis Suárez i Kurzawa, a pròpia porta) i el 3-0 (Messi, de penal) a l’inici de la represa.

Tanmateix, un gol de Cavani passada l’hora de joc semblava que posava fi a la gesta. Però Neymar, primer de falta (min.87) i després de penal (min.90), atansava l’equip de nou al somni. Fins que Sergi Roberto, en l’última jugada del temps afegit va fer realitat un somni que en el minut 87 semblava una quimera.

I és que mai abans en la història de les competicions europees el Barça no havia remuntat un 4-0 i, de fet, en tota la història del futbol continental, només en tres ocasions s’havia donat la volta a un desavantatge de quatre gols.

LES REMUNTADES

Fins ara, les millors remuntades de la història blaugrana s’havien produït després de donar-li la volta, en el Camp Nou, a un 3-0 encaixat en el partit d’anada. Això havia passat en tres ocasions, però ja havien passat més de trenta anys. En la història de les competicions continentals només en tres ocasions s’ha remuntat un resultat amb una diferència de quatre gols.

La primera la va protagonitzar, en la temporada 1961-62, el Leixoes portuguès, que va perdre en l’anada dels setzens de final de la Recopa davant del la Chaux de Fonds suís per 6-2. En la tornada, els lusitans li van donar la volta a l’eliminatòria (4-0). A la campanya 1978-79, el Queens Park Rangers golejava a casa (6-2) el Partizan, en l’anada dels setzens de final de la Copa de la UEFA, però aquest remuntaria a Belgrad (4-0). El Reial Madrid va ser el tercer i últim equip que ha estat capaç de remuntar una eliminatòria amb quatre gols en contra. Ho va fer en els vuitens de final del Copa de la UEFA de la temporada 1985-86. Els blancs van caure per 5-1 a Alemanya, contra el Borussia Monchëngladbach, però en el Bernabéu van golejar els germànics per 4-0.

Si bé el Barça mai no havia superat un 4-0 a doble partit, sí havia remuntat un 3-0 en competició europea en tres ocasions. En els tres casos, l’equip blaugrana tornava idèntic resultat al seu adversari en el Camp Nou i passava l’eliminatòria en la tanda de penals.

Aquestes tres remuntades van ser davant de l’Ipswich Town (vuitens de final de la Copa de la UEFA 1977-78), Anderlecht (vuitens de la Recopa d’Europa 1978-79) i Göteborg (semifinals de la Copa d’Europa 1985-86).

Aquest dimecres en el Camp Nou l’equip de Neymar, Messi, Iniesta, Suárez i companyia va firmar la remuntada més irracional de la història blaugrana.

VÍDEOS DE LA REMUNTADA

Remuntada per a la història

Remuntada per a la història

Remuntada per a la història

Remuntada per a la història

tracking