SEGRE

DEPORTES

Villar, imputat per apropiació indeguda

El jutge també l’investiga per malversació al desviar

Ángel Villar durant una assemblea de la Federació Espanyola.

Ángel Villar durant una assemblea de la Federació Espanyola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ángel María Villar i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que presideix, seran investigats també per possibles irregularitats en l’ocupació d’altres subvencions concedides pel Govern el 2010, després de la imputació pel cas Haití per prevaricació, apropiació indeguda i malversació de fons públics arran de la denúncia del precandidat Miguel Ángel Galán.

Un informe enviat pel Consell Superior d’Esports (CSD) a la Fiscalia Anticorrupció, que també ha entrat en aquest assumpte com ja va fer en el cas Recre (Recreativo de Huelva) amb respectius informes l’1 i el 23 de febrer, ha estat determinant perquè el jutge no només investigui la partida concedida a l’RFEF per crear escoles esportives a Haití, sinó que també estudiï la resta de subvencions (1,2 milions d’euros en total) per operar a l’Amèrica Llatina dins del projecte que reforçava la candidatura ibèrica per al Mundial 2018: una de 462.000 euros per a un “Programa d’educació integral”, una altra de 287.000 per a “Campus de Tecnificació internacional” i una més, de 254.000, per a la “Captació de gestors de clubs i federacions a Iberoamèrica”.

Després del ‘cas Haití’, els diners del qual ja va tornar, va ajudar amb capital públic més països a Llatinoamèrica

El jutge entén que la recent devolució per part de la Federació dels diners procedents de la subvenció (1,2 milions d’euros més 338.431 euros d’interessos per la demora) per no haver-la justificat degudament no suspèn la causa ja que podrien haver-se comès més delictes.

El problema més gran per a Villar rau que l’RFEF només va justificar 237.432,85 euros en la subvenció d’Haití. Encara que no és l’únic. Segons revela l’informe del CSD, diversos treballadors de la Federació podrien haver desviat diners per a les seues empreses.

La decisió del jutjat d’investigar aquest cas es produeix en ple procés electoral a la presidència de l’RFEF, les eleccions de la qual estan previstes per al 22 de maig vinent, i és fruit de la tercera denúncia presentada per Miguel Galán.

Aquest ja va veure rebutjada al gener la querella que va interposar contra Villar per un “presumpte delicte de prevaricació per dilatar injustificadament” les esmentades eleccions, que s’havien d’haver celebrat l’any 2016.

L’altra denúncia de Galán, per possible tracte de favor (econòmic) de l’RFEF als clubs Recreativo i Marino de Tenerife en anteriors temporades, va portar Villar a declarar al jutjat el dia 23 de gener. Després de la seua declaració, el jutge va decidir investigar també l’exsecretari general de l’RFEF i aspirant ara a la presidència, Jorge Pérez.

tracking