ATLETISME

Lleida i Agramunt es mobilitzen per la Cursa de la Dona

Més de dos mil corredors van participar en la Cursa de la Dona de les dos localitats || Les dos recaptaven diners per la lluita contra el càncer, després de la celebració del Dia de la Dona

Gairebé 1.500 corredors van començar la cursa des de la canalització del riu Segre.

Més de 2.000 corredors van participar ahir en les dos curses de la Dona celebrades a les localitats d’Agramunt i Lleida. Totes dos cites van aconseguir rècord de participació, a Lleida amb 1.450 participants i a Agramunt amb 750 corredors, la majoria dones, per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que va tenir lloc el passat 8 de març. A més, les dos cites es van caracteritzar pel seu esperit solidari, ja que recaptaven diners per a diferents associacions locals per la lluita contra el càncer de mama.

Els gairebé 1.500 corredors de Lleida van recórrer un circuit de 5,6 km que va tenir origen a la canalització del riu Segre. La campiona va ser Ariadna Rodríguez, seguida per Maria José Otero i la lleidatana Raquel Rodríguez. Els beneficis de la cita, que celebrava la cinquena edició a la ciutat, seran destinats a la Beca Santamaria per a la investigació i detecció del càncer de mama, através de l’Institut de Recerca Biomèdica. A més de la cursa solidària, la cita va començar dissabte amb diverses carreres infantils, amb una distància màxima de 600 metres.

També va batre el rècord de participació la Cursa de la Dona a Agramunt, amb 750 inscrits. Els corredors podien elegir entre dos recorreguts, un de 6 quilòmetres i un altre de 8 km. Georgina Gómez va ser la vencedora a la prova llarga, seguida per Rut Masip i Marta Canes (Escatxics). En categoria masculina, el guanyador va ser Luis Alberto Garzón (BTT Agramunt), i Miguel Ángel Aguza (Escatxics) i Sergi Repilado van completar el podi. En la cursa de 6 quilòmetres, la campiona va ser Monika Rozewickz, Marta Martin (Escatxics) va quedar segona i Rosa Temprano, tercera. Pol Carrera (Escatxics) va ser el guanyador en categoria masculina, i Martí Lluch (Escatxics) i Guillem Caralps (Stargardt Go!) van completar el podi.

La prova d’Agramunt, que també va celebrar la cinquena edició, destinarà un euro de cada inscripció a l’Associació Catalunya contra el Càncer. Com a novetat aquesta edició, es va instal·lar un photocall a la plaça del Mercadal en què els participants podien fer-se fotos i compartir-les a les xarxes socials per promoure la igualtat. Abans de la sortida, va tenir lloc un homenatge per part del Club Ciclista Agramunt a Jeroni Ros, que va morir dissabte en un accident a l’L-310.