FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Madrid surt reforçat

Els blancs assalten San Mamés gràcies als gols de Benzema i Casemiro || Reforça el liderat i obliga el Barça a guanyar avui per no quedar despenjat

Benzema va firmar el primer gol i va ser el millor dels blancs a San Mamés.

El Reial Madrid va assaltar el fortí de San Mamés, on l’Athletic Club encadenava 19 partits sense perdre amb 16 victòries, i va enfortir el liderat de LaLiga gràcies a un 1-2 amb gols de Karim Benzema i Casemiro, abans i després de l’empat a un d’Aritz Aduriz. El triomf pressiona encara més un Barcelona que no pot fallar avui davant del València si no vol allunyar-se del títol.

L’Athletic va començar com s’esperava, sortint a buscar el Madrid i a pressionar-lo en tot el camp, i ja als 40 segons Williams va gaudir de la primera ocasió, però no va ser capaç de rematar una centrada de Lekue. Va ser l’anunci d’un primer quart d’hora de molt sofriment per al conjunt blanc, atabalat per la intensitat bilbaïna i per tres cops de cap de Lekue, Iturraspe i Yeray que van amenaçar l’1-0. Però el Madrid no es va quedar a l’espera i de la mà d’un gran Benzema va revertir la tendència del xoc. El francès, el millor ahir, va aprofitar un servei de Cristiano per trencar la igualada. Una petita tangana amb Carvajal, Aduriz i Casemiro de principals protagonistes va parar el xoc abans d’un últim quart de la primera part amb arribades perilloses pels dos bàndols, però sense encert.

Una manca d’entesa entre Navas i Ramos, una sortida escassa del porter davant d’Iturraspe i una rematada de Laporte, tot plegat en l’arrancada de la segona meitat, van ser el preludi de l’empat, que anotaria Aduriz. No li va durar gaire l’alegria a l’Athletic ni la pena al Madrid, ja que Casemiro va fer l’1-2 tres minuts després al rematar, increïblement sol a l’àrea petita, després d’un córner de Kroos que va pentinar Cristiano Ronaldo. El gol va deixar tocat l’Athletic, que ja va ser incapaç d’empatar.

Impedeixen l’accés als Ultra SurEfectius de l’Ertzaintza van impedir ahir l’accés a San Mamés a un grup d’una trentena de seguidors de la penya radical Ultra Sur del Reial Madrid, que no tenien entrades i als quals van escortar fins als seus vehicles perquè tornessin a Madrid.