SEGRE

ESQUÍ DE MUNTANYA

Kilian no correrà a Aran per l'Everest

Ha avançat l’atac al cim del món previst a l’agost

La temporada d’esquí ha acabat per al de Bellver de Cerdanya.

La temporada d’esquí ha acabat per al de Bellver de Cerdanya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet no prendrà part en l’última prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya, que es disputarà a la Val d’Aran el 8 i 9 d’abril, perquè ha hagut d’avançar l’expedició a l’Everest, que inicialment estava prevista per al mes d’agost. L’atleta de Bellver de Cerdanya ha cancel·lat totes les competicions d’esquí per centrar-se de ple en la preparació en altura, a fi d’arribar en condicions al seu segon intent de trepitjar el cim del món. La seua absència en la prova aranesa li impedirà lluitar pel títol del Kilòmetre Vertical, del qual era l’actual líder i vigent campió.

El 2016, la meteorologia va impedir a Jornet i al seu equip intentar l’ascens a l’Everest, un objectiu que s’emmarca dins del projecte personal Summits of My Life, que des del 2012 l’ha portat a establir rècords d’ascens i descens en muntanyes arreu del món.

Aquest any ho tornaran a intentar, però canviant de temporada. Així doncs, en comptes de viatjar a l’Himàlaia a finals d’estiu, l’equip ho farà a la primavera. “Volíem viatjar a l’agost perquè l’any passat ens va agradar l’experiència i les condicions, però no serà possible per un tema de permisos. L’any passat vam aprendre moltes coses que esperem poder posar en pràctica aquest any”, va afirmar en aquest sentit Jornet.

A la tornada de l’Everest, Kilian afrontarà un estiu ple de carreres. El seu primer objectiu, sempre que físicament estigui en condicions, serà la Marathon du Mont Blanc, a Chamonix, mentre que al juny repetirà en la cursa que ha guanyat en les tres anteriors edicions, la mítica Hardrock als EUA. També prendrà part en l’Ultra Trail du Mont Blanc i la Salomon Ultra Pirineu. Al mig, el de Bellver viatjarà a Escòcia per participar en la Glen Coe, una carrera extrema.

Entre els seus projectes personals, al marge de l’Everest, Jornet s’ha marcat com a objectiu entrar a formar part del Bob Graham Round Club, per al qual és necessari completar una volta a través de 42 turons a la regió del Lake District, al Regne Unit, recorrent un total de 119 quilòmetres i 8.700 metres de desnivell positiu. Per ser acceptat en el club cal fer la volta en menys de 24 hores, i el rècord actual el té Billy Bland amb un temps de 13 h 53’.

tracking