ok lliga

Remuntada de somni cap a Europa de l'ICG Lleida

L’ICG, després d’anar perdent per 2-4 i 3-5, reacciona per optar al vuitè lloc || Darío Giménez, que va firmar tres gols i va donar tres assistències, decideix amb una diana de falta directa a 35 segons per al final

alt

L’ICG Software Lleida va aconseguir ahir una victòria d’or per continuar somiant amb Europa, al completar una èpica remuntada davant del Recam Laser Caldes (6-5) liderada per un excels Darío Giménez. L’argentí va firmar un hat-trick, amb un últim gol de falta directa quan faltaven 35 segons per al final que va desencadenar l’eufòria entre els llistats, que ara es col·loquen, gràcies a la derrota de l’Alcoi a Reus, a només dos punts de la vuitena plaça que dóna dret a jugar la Copa CERS la pròxima temporada.

El partit va començar elèctric i Andreu Tomàs va tenir les dos primeres ocasions, però una la va repel·lir el porter barceloní i la segona, després de remenar-se a passada de Giménez, va enviar la bola alta. Quan semblava que l’1-0 arribaria aviat, el Caldes, en una contra perfectament conduïda per Roger Acsensi, la culminava Rovira fent pujar el 0-1. El gol va deixar una mica gelat el quadre llistat, que passats uns minuts es va refer i va començar a assetjar la meta barcelonina, amb Darío Giménez com a cap d’operacions. L’argentí va topar amb el porter Campor en un tir llunyà i després amb el travesser en una falta servida intel·ligentment per Cañellas.

L’ICG mereixia el gol i aquest va arribar als 14 minuts en una altra jugada de Giménez, que va disparar i el rebuig el va aprofitar Andreu Tomàs per restablir la igualada (1-1). Al cap d’un minut, Rodero a punt va estar d’aprofitar un altre rebuig del porter visitant que, al 19, va evitar el 2-1 en una altra jugada de Giménez, que després de deixar assegut el seu marcador va servir perquè Rodero rematés a boca de canó.

Després del pas pels vestidors, el partit es va capgirar i el Caldes, en tot just dos minuts, es va trobar amb dos gols anotats per Roger Acsensi (26’) i Molera (28’), que situaven un preocupant 1-3.

Darío Giménez va sortir al rescat per donar aire a l’equip al transformar una falta directa un minut més tard (2-3). El gol va reactivar els llistats, que van disfrutar de dos clares ocasions per empatar, però en les dos es van trobar el pal, la primera en una desviació d’Andreu Tomàs a tir de Trilla i la segona en un llançament de llarga distància de Rodero. I del possible 3-3 es va passar al 2-4 en una falta directa anotada per Rovira, que un minut després va vorejar el cinquè gol, però entre Lluís Tomàs i el pal ho van evitar.

L’ICG rebia una altra gerra d’aigua freda quan millor estava jugant, però ni així va abaixar els braços. Va tornar a encomanar-se a Darío Giménez i l’argentí va tornar a aparèixer per marcar el 3-4 en una supèrbia jugada personal sortint per darrere de la porteria i aixecant la bola. El partit s’havia convertit en un ring de boxa, amb constants cops d’un i un altre conjunt. En un d’aquests el Caldes, que va demostrar per què està classificat per a la Final Four de la Copa CERS, va tornar a fer emmudir l’Onze de Setembre amb un gran gol de Roger Acsensi (3-5, m.34). Faltava tot un món per jugar-se i la remuntada encara era possible. Els llistats van apel·lar llavors a l’orgull, van mossegar en defensa i van armar ràpides contres que van desarborar els barcelonins, i en sols mig minut van capgirar el marcador. Borja López culminava un contraatac portat per Giménez, que segons després servia a Cañellas l’empat (5-5). Però faltava l’èpica. La va posar Lluís Tomàs parant una falta directa a Rovira i, a 35 segons del final, Giménez va viure el seu moment de glòria anotant una altra falta que segellava una gran victòria per seguir somiant.

Borja, Cañellas i Giménez celebren un dels sis gols d’ahir.