SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Les estrelles del futbol lleidatà

La Gala del Futbol Lleidatà va retre ahir homenatge a tots els que han arribat a la Primera divisió en tota la història || Una vintena d’ells, de totes les èpoques, van assistir a l’emotiva trobada

Foto de grup dels exjugadors de Primera divisió que van assistir ahir a la Gala del Futbol Lleidatà, que va presidir Andreu Subies.

Foto de grup dels exjugadors de Primera divisió que van assistir ahir a la Gala del Futbol Lleidatà, que va presidir Andreu Subies.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“És bonic que després de tants anys et continuïn recordant i no t’hagin oblidat”, explicava amb emoció Carles Dalmau, que entre el 1958 i el 1964 va jugar a la Primera divisió del futbol espanyol amb Oviedo, Màlaga i Còrdova. Dalmau va ser un dels futbolistes lleidatans que van ser homenatjats ahir a la primera Gala del Futbol Lleidatà, que va recordar futbolistes, entrenadors i àrbitres nascuts a Lleida i que van arribar a la màxima categoria del futbol espanyol.

Allà hi va haver mites del barcelonisme com Josep Maria Fusté o els també blaugranes Pere Mas i Isidre Tarrés; també Ignaci Madir, que va jugar al Deportivo; Salvador Rué, que ho va fer a l’Espanyol; Rogeli Pàmpols, que va militar al Saragossa i el Deportivo; Mario Duran, al Madrid, i Antoni Moya, a Espanyol, Sabadell i Sporting de Gijón. Eren els més veterans.

Tampoc hi van faltar herois més recents com Joan Ramon Puig Solsona, Albert Aguilà, Antoni Palau, Lluís Elcacho, Xavier Bartolo, Marc Bertran, Xavier Sánchez Jara, Oriol Lozano o Jofre Mateu. Aquest, als seus 37 anys, encara en actiu i amb ganes de tornar a la Lliga de l’Índia, on ha jugat últimament. “Amb alguns feia 40 anys que no ens vèiem”, explicava Fusté.

En total, són seixanta-un futbolistes, “encara que n’hi ha trenta-dos que ja han mort”, explicava Jordi Terés, delegat de l’FCF a Lleida. Dos tècnics, Ramon Moya i Juan Carlos Oliva, actual segon entrenador de l’Espanyol, i un àrbitre, Xavier Estrada Fernández, també van assistir a la festa, que va comptar amb representants d’uns 45 clubs i una participació de 300 persones.

Va ser una nit d’abraçades, de rialles, d’alguna llàgrima, de records, d’anècdotes i de felicitar la Federació Catalana per aquesta iniciativa. Tampoc hi va faltar un homenatge sorpresa a Andreu Subies, el lleidatà que presideix l’FCF.

Subies explicava que la idea de la gala “va sortir de Lleida. Hem volgut premiar i conservar la història del futbol de Lleida. És un reconeixement per a tots els que han arribat al màxim nivell”, i va avançar que “en pròximes edicions de la gala es retrà homenatge a altres col·lectius, el futbol femení, la base... ja s’anirà veient. L’objectiu és tenir una trobada a aquestes altures de temporada”.

Terés, per la seua part, va recordar que la gala no té res a veure amb la Nits dels Campions que se celebra al juny i on es premia els clubs campions. “La idea va sortir de companys de junta que volien fer una cosa important aquest nivell en el futbol lleidatà”, va destacar en aquest sentit Terés.

Foto de grup dels exjugadors de Primera divisió que van assistir ahir a la Gala del Futbol Lleidatà, que va presidir Andreu Subies.

Foto de grup dels exjugadors de Primera divisió que van assistir ahir a la Gala del Futbol Lleidatà, que va presidir Andreu Subies.LLEONARD DELSHAMS

tracking