Suárez mana

El davanter uruguaià, en absència de Messi, lidera la golejada del Barça a Granada amb un gol en una genialitat i una assistència a Alcácer || Neymar, que marca el seu gol número 100 com a culer, també va brillar i el Barça segueix a dos punts del Madrid

Boga, al fer el gol que significava l’empat a un.

Boga, al fer el gol que significava l’empat a un.EFE

El FC Barcelona, amb l’absència destacada de Messi per sanció, va vèncer a l’Estadio Nuevo Los Cármenes el Granada CF per 1-4, fet que li permet mantenir-se a dos punts del líder Real Madrid –aquest, amb un partit menys– en la pugna pel títol de Lliga. El quadre culer va dominar per complet una primera part en la qual es va avançar amb un gol de l’uruguaià Luis Suárez, mentre que en una segona meitat que va ser més equilibrada el francès Jeremi Boga va empatar per als locals abans que Paco Alcácer, després d’una magistral passada de Luis Suárez, el croat Ivan Rakitic i el brasiler Neymar certifiquessin el triomf barcelonista.La mala notícia per al Barça va ser la lesió al minut 17 del brasiler Rafinha Alcántara, que va haver de deixar el seu lloc a Paco Alcácer.

Luis Suárez, amb un gol i una assistència a Paco Alcácer, va il·luminar el Barça en el seu triomf contra el Granada. L’equip barcelonista va respondre així a l’envit que li havia llançat hores abans el líder Reial Madrid, que havia esfondrat amb més gols que joc el rocós Alabès al Santiago Bernabéu, i es manté a la línia del conjunt blanc a l’espera d’una nova entrepussada madridista i del pròxim Clàssic per assaltar el liderat. El virus FIFA va deixar a la banqueta Iniesta i Samuel Umtiti. Sense els dos centrals titulars –pel descans concedit a Piqué– i l’absència per sanció de Messi, Luis Enrique va tornar a la defensa de quatre a la capital nassarita per donar solidesa a un esquema brillant en atac i dèbil aquest curs en la defensa.

El brasiler es va lesionar tot just arribar al quart d’hora de joc i va ser substituït per Alcácer

Sense el far de l’argentí, el Barça va complir el guió previst i es va apropiar aviat la pilota, Neymar va exercir de líder amb els seus desbordaments pel flanc esquerre i Luis Suárez va ser el jugador de més llustre en el primer temps. Seus van ser un xut al travesser amb l’exterior i dos xuts fallits, un dels quals que va poder ser penal, neutralitzats per Ochoa.

Paco Alcácer també es va unir a la producció blaugrana que ja mereixia el premi passada la mitja hora. L’exariet del València va gaudir d’una nova oportunitat per reivindicar la seua categoria davant de la lesió de Rafinha en el primer quart d’hora i es va associar amb èxit amb el seu homòleg uruguaià, omnipresent. Una pilota alta de Rakitic va ser el pròleg del primer gol blaugrana. Una passada llarga de Jordi Alba, Ochoa que es queda a mig camí a la sortida i Suárez va elevar amb una vaselina una pilota que va posar en avantatge el Barça just abans del descans, en el moment en què Suárez i Neymar estaven engrandint la figura del meta del Granada.

Per la seua part, l’entrenador del Granada, Lucas Alcaraz, va buscar un revulsiu amb el canvi de Boga per Angban per atallar el cop anímic del gol a la frontera del descans. I el tècnic local va aconseguir el seu propòsit en un inici devastador del Granada, que va igualar amb un gol (1-1) de Boga, sol davant de Ter Stegen i enviant el seu tret ajustat al pal per alimentar la il·lusió nassarita.

Però era la nit de Suárez, que va assistir Paco Alcácer per aconseguir l’1-2 amb Iniesta esperant a la banda per tornar a prendre la iniciativa. Amb la sortida del migcampista manxec i l’expulsió d’Uche, tot es va precipitar en un minut per sentenciar del tot el Granada. Un xut de Rakitic desviat per Saunier va posar un inabastable 1-3 per als jugadors barcelonistes.

Un notable Neymar va ficar també el seu nom a la casella de golejadors a l’acompanyar a la xarxa una centrada mil·limètrica d’un inspirat Alcácer.

Neymar va marcar el seu gol número 100 amb el Barcelona. El brasiler ha arribat a aquesta xifra centenària després de 177 partits vestint la samarreta blaugrana. Els 100 gols de blaugrana de Neymar es reparteixen en 64 gols marcats a la Lliga, els 21 que ha aconseguit a la Lliga de Campions, els 14 marcats a la Copa del Rei i el gol marcat a la Supercopa d’Espanya. Els únics tornejos en què no ha marcat són el Mundial de Clubs i la Supercopa d’Europa.

Luis Enrique, per la seua part, va esbufegar finalment amb l’1-4, que li permet continuar albirant de prop el Reial Madrid i posar la primera pedra d’un mes d’abril molt exigent i decisiu. I és que, sense Leo Messi, ahir va ser Suárez el que va il·luminar el Barça sota l’encant de l’Alhambra.