SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

Un ex del Lleida acusa 4 jugadors de l'Eldenc de manipular partits

Cheikh es va negar a jugar el matx contra el Barça B, que va acabar 12-0, al veure “coses rares”

Cheikh Saad durant un partit amb l’Eldenc.

Cheikh Saad durant un partit amb l’Eldenc.ERNESTO SÁNCHEZ/INFORMACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cheikh Saad, el futbolista lleidatà de l’Eldenc d’origen maurità i que va jugar a la UE Lleida entre el 2009 i el 2012, va destapar aquest dilluns una presumpta manipulació del partit que el seu equip va perdre dissabte passat davant del Barça B per 12-0, i va assegurar que quatre dels seus companys, entre els quals un pes pesant del vestidor, així com l’entrenador estan implicats en el suborn relacionat amb les apostes. “Al vestidor gairebé vam arribar a les mans. Vaig rebre amenaces diumenge que si parlava li podria passar alguna cosa a la meua família, però no m’importa. Quan em deixin dir els noms els diré”, va assegurar a SEGRE aquest jugador format al Balàfia i al Bordeta, que prèviament va destapar l’escàndol a RAC1.

“Que hi ha apostes està clar. L’entrenador sap una cosa segur. Quan anàvem 5-0 em diu que entri i jo li responc que no, que ni boig. Que passa alguna cosa estranya. És impossible que en 15 minuts et facin 5 gols”, va carregar. «Vaig veure coses rares al partit de dissabte. La primera és que un altre jugador i jo que érem titulars ja no ho som. Ens treuen de la llista mitja hora abans de començar. A un company li diuen: “Aquest partit està venut. Vols jugar? T’has de deixar fer gols.” Va dir que no», va explicar Cheikh. En canvi, va assegurar que el filial blaugrana no va estar-hi implicat. “El Barça va fer el que havia de fer”, va comentar.

Per la seua part, el president de la Junta Gestora de l’Eldenc, David Aguilar, va assegurar que ja han denunciat els fets a la Policia. “Ben aviat aniran sortint els noms dels implicats.” Aguilar va explicar que “quan va acabar el partit em va trucar algú i em va dir que dos persones havien dit que el partit estava manipulat per apostes i que hi ha uns missatges de Whatsapp. Una d’aquestes persones és l’agent d’un jugador”, va dir. “Es parla que pot ser una xarxa internacional d’Àsia, de la Xina segons em diuen”, va agregar Aguilar. També va assenyalar que, després del partit de Cornellà, que el seu equip va perdre per 3-1 fa dos setmanes, alguns futbolistes rivals deien als seus “que no correguessin més, que no fiquessin la cama, perquè deixarien de guanyar cent euros”.

Pel que sembla dissabte hi havia apostes molt elevades si el resultat del descans era de 8-0 i si al final el Barça B guanyava per més d’11 gols. Per la seua part, el president de la Lliga, Javier Tebas, va informar que “ho investigarem, perquè hi ha certs temes col·laterals d’un grup italià que poden ser indicis d’una associació internacional per manipular partits”.

Tres presidents, set entrenadors i 52 jugadors aquest any al club Encara que el 12-0 davant del Barcelona B va ser la gota que va vessar el got, són molts els problemes que ha anat arrossegant durant tota la temporada l’Eldenc. Cuer del grup del Lleida amb només 3 partits guanyats, ja ha tingut tres presidents, 7 entrenadors (Aquest dilluns va ser cessat el que va dirigir l’equip contra el Barça B, Fran Ruiz Casares) i 52 jugadors. La gestora intueix que el grup inversor italià que hi ha al club podria tenir alguna cosa a veure amb una trama d’apostes. Aguilar va explicar que, de cara a la rescissió del contracte amb el grup, “això ha estat la gota que ha vessat el got. Ja havien incomplert diversos punts del contracte: no han dipositat xecs per avalar els contractes dels jugadors que han portat, no han pagat les liquidacions dels que han fet fora, i no compleixen ni amb la Seguretat Social ni Hisenda”.

àudioS amb les declaraciOnS de Cheik Saad

Escolta la intervenció sencera de Cheik Saad a partir del minut 16:50

tracking