SEGRE

Futbol

Neymar, sancionat amb tres partits, es perdrà el Clàssic

Competició castiga així la seua expulsió en el partit de la passada jornada de Lliga davant el Màlaga a La Rosaleda

El jugador del Barcelona Neymar

Neymar, sancionat amb tres partits, es perdrà el ClàssicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va decidir sancionar amb tres partits el davanter brasiler del Barcelona Neymar Da Silva, per la seua expulsió en el partit de la passada jornada de Lliga davant el Màlaga a La Rosaleda (2-0).

Competició va castigar el jugador amb un partit per doble amonestació i consegüent expulsió i amb uns altres dos per infracció de l’article 117 del Reglament Disciplinari, en el seu grau mínim, segons va confirmar la RFEF, pel que es perdrà el Clàssic davant del Reial Madrid, el dia 23 al Santiago Bernabéu.

En defensa de Neymar, el Barcelona va argumentar que aquest no va tenir "cap intenció o ànim d’injuriar, ofendre, desacreditar o desconsiderar a l’àrbitre", en abandonar el camp després de veure la roja i aplaudir, per la qual cosa la seua conducta no pot considerar-se com una infracció d’aquest article.

El Barça va qüestionar la literalitat de l’acta arbitral ja que Neymar "no va pronunciar cap paraula, ni va advertir, ni va cridar, ni va tocar, ni de cap altra manera va al·ludir amb paraules o gestos a l’estament arbitral, limitant-se la seua acció a aplaudir."

Segons el seu escrit, el club insisteix que el quart àrbitre va interpretar que l’aplaudiment que realitza el brasiler "s’adreça cap a la seua persona, no tenint tanmateix molt sentit tal acció, ja que en aquell moment el quart àrbitre no havia adoptat cap decisió ni es podia entendre-ho com una reacció personal cap al mateix".

"Per això l’aplaudiment podria interpretar-se com una reacció desesperada del jugador com a conseqüència de la seua expulsió, fins i tot com una velada disconformitat amb el criteri de decisions arbitrals adoptades durant el partit, però no com un gest personalitzat cap al quart àrbitre", afegeix.

A més de reclamar que el Comitè faci una "ponderació de totes les circumstàncies concurrents" per decidir sobre el cas, el Barça en les seues al·legacions mostra "la seua preocupació per la clara i inacceptable pressió per part d’alguns mitjans de comunicació, a efectes d’impedir que aquest Comitè pugui resoldre amb raonabilitat la qüestió plantejada, en existir un inequívoc interès en l’opinió pública a l’efecte que el jugador no pogués disputar el partit|trobada corresponent al clàssic".

El Comitè, en la seua resolució, rebutja els arguments del Barcelona i reitera que per apreciar error material manifest a l’acta arbitral és necessari que la recurrent aportació proves inequívoques, una cosa que no fa el Barcelona, "ni videogràfica, ni de cap altre tipus" per donar suport a la seua versió dels fets, per la qual "no pot desvirtuar la presumpció de veracitat de l’acta" i ha de cenyir-se a la "literalitat de la mateixa".

"Això és, que el jugador després de ser expulsat es va adreçar al quart àrbitre aplaudint-lo. Aquest Comitè considera aquest tipus d’acció com a clarament subsumible en el tipus infractor de l’article 117 del Codi Disciplinari de la RFEF, com un acte de desconsideració envers el col·legiat. Hem de ressaltar que l’acció desconsiderada consisteix en el mateix aplaudiment, que és reconegut pel mateix club que fa l'al·legació," afegeix.

Després d’assegurar que per això "és procedent imposar la sanció prevista a l’esmentat article, en el seu grau mínim de dos partits, el Comitè mostra també "la seua absoluta independència respecte allò que manifestin o deixen de manifestar qualsevol mitjà de comunicació en relació amb aquest expedient o qualsevol altre, ja que la seua actuació únicament està presidida per la valoració de totes les circumstàncies concurrents, les proves aportades i l’aplicació del previst en el Codi Disciplinari"

A compte del possible recurs del club davant del Comitè d’Apel·lació i fins i tot després davant del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAD), Neymar es perdria els partits|de les següents jornades de Lliga: Dissabte vinent dia 15 en el Camp Nou davant de la Reial Societat (20.45 hores), el clàssic de la jornada 33 al Santiago Bernabéu, diumenge dia 23 (20.45) i el següent contra Osasuna, el dimecres 26 (19.30).

Neymar va ser expulsat després de veure dos targetes grogues en l’última jornada de Lliga davant del Màlaga, la primera en el minut 27, per "no respectar la distància reglamentària en l’execució d’un tir lliure, després d’haver estat advertit prèviament,", i la segona en el minut 65, "per fer caure un contrari en la disputa de la pilota", segons l’acta arbitral.

El col·legiat extremeny Jesús Gil Manzano també va reflectir al document, en l’apartat d’altres incidències, que Neymar "després de ser expulsat i quan anava a entrar al túnel dels vestidors, es va adreçar al quart àrbitre aplaudint-lo".

tracking