SEGRE

DEPORTES

Tres partits per a Neymar

La sanció del Comitè de Competició li impedirà jugar el clàssic del Bernabéu el pròxim dia 23 || Un partit per l’expulsió i dos per “desconsideració”

Jugadors del Borussia Dortmund, al costat de policies fortament armats després de l’atemptat contra l’autobús de l’equip.

Jugadors del Borussia Dortmund, al costat de policies fortament armats després de l’atemptat contra l’autobús de l’equip.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va sancionar ahir amb tres partits Neymar, per la seua expulsió davant del Màlaga a La Rosaleda (2-0).Un partit es deu a la doble amonestació i la consegüent expulsió, mentre que els altres dos són per infracció de l’article 117 del Reglament Disciplinari, a l’entendre que hi va haver desconsideració envers el quart àrbitre quan es va retirar aplaudint-lo. Neymar es perdrà el clàssic davant del Reial Madrid, el dia 23 al Bernabéu. El club va anunciar que recorrerà la sanció, per a la qual cosa disposa d’un termini de deu dies.

En defensa de Neymar, el Barcelona va argumentar a les seues al·legacions que no va tenir “cap intenció o ànim d’injuriar, ofendre, desacreditar o desconsiderar l’àrbitre” a l’abandonar el camp. Va qüestionar també la literalitat de l’acta arbitral, ja que Neymar “no va pronunciar cap paraula, ni va advertir, ni va cridar, ni va tocar, ni de cap altra manera va al·ludir amb paraules o gestos l’estament arbitral, limitant-se la seua acció a aplaudir”. En el seu escrit, el club insisteix que el quart àrbitre va interpretar que l’aplaudiment “s’adreça cap a la seua persona, no tenint tanmateix gaire sentit una tal acció, ja que en aquell moment el quart àrbitre no havia adoptat cap decisió”. El Comitè rebutja aquests arguments i recorda que per apreciar error material manifest a l’acta és necessari que la recurrent aportació proves inequívoques, una cosa que no fa el Barcelona, “ni videogràfica, ni de cap altre tipus”, per la qual cosa “no pot desvirtuar la presumpció de veracitat de l’acta”, que reflecteix que “el jugador, després de ser expulsat, es va dirigir al quart àrbitre aplaudint-lo”. El Comitè considera que aquest tipus d’acció suposa una infracció “de l’article 117 del Codi Disciplinari de l’RFEF, com un acte de desconsideració envers el col·legiat. Hem de ressaltar que l’acció desconsiderada consisteix en el mateix aplaudiment, que és reconegut pel mateix club al·legant”.

tracking