Apunta a semifinals

El Madrid fa un gran pas cap a la ronda següent amb un triomf a l’Allianz Arena de Munic || Cristiano Ronaldo va capgirar el gol inicial de Vidal

Cristiano Ronaldo celebra un dels seus dos gols, que van derrotar els alemanys.

Cristiano Ronaldo celebra un dels seus dos gols, que van derrotar els alemanys.EFE

El Reial Madrid es va atansar a les semifinals de la Lliga de Campions després de derrotar el Bayern de Munic (1-2) gràcies a un doblet de Cristiano Ronaldo, el gran protagonista del partit, en un duel marcat per la sensacional actuació de Manuel Neuer, per l’expulsió de Javi Martínez, que va deixar els alemanys amb un jugador menys durant la mitja hora final, i pel penal fallat per Arturo Vidal al caire del descans.

Els de Zidane, en el seu retrobament amb Carlo Ancelotti, el tècnic que els va fer guanyar la Décima, van llançar un missatge als rivals proclamant-se seriosos aspirants a revalidar el títol continental. Els actuals campions no només van guanyar a l’Allianz, sinó que també van poder fer-ho per golejada. La segona part va ser tota d’un Reial Madrid que té mitja eliminatòria en el seu poder.

El partit, tanmateix, no va començar bé per al conjunt madrileny, que va passar els pitjors moments en l’acte inicial. L’efervescència de Ribéry i Robben va donar aire al Bayern, que va descosir els merengues pels flancs i va qüestionar la rigidesa defensiva. Ni Casemiro ni Modric es van fer amos d’un centre del camp que només va ser per als bavaresos.

Vidal va marcar l’1-0 als 25 minuts i hauria pogut ampliar el marcador, però va fallar un llançament de penal al caire del descans, en una acció que acabaria resultant clau. I és que el Madrid, a la segona part, va ser un altre: va aconseguir el control del partit, va capgirar el marcador i hauria pogut obtenir fins i tot una renda més destacada.

Amb els dos gols d’ahir, Cristiano Ronaldo va assolir els cent en competicions internacionals i va firmar el doblet número vint-i-u a la Champions.