SEGRE

Futbol

'Stage' del Tolosa a Aran

El club de la Ligue 1 francesa farà la pretemporada a Garòs la primera quinzena de juliol || Las Palmas hi aniria a final de mes i l’Espanyol el canvia per la Xina

Campanya de promoció de la Val d’Aran a l’estadi de l’Espanyol.

Campanya de promoció de la Val d’Aran a l’estadi de l’Espanyol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tolosa Football Club, equip de la Ligue 1, la màxima categoria del futbol francès, farà l’stage de pretemporada a la localitat aranesa de Garòs aquest pròxim estiu. El director esportiu del club, Ali Rachedi, ja va fer una primera visita a les instal·lacions fa uns mesos i ara s’espera ben aviat una nova visita per donar el vistiplau definitiu. Ja que la Lliga francesa comença abans que l’espanyola, l’stage seria dins de les dos primeres setmanes de juliol.

Anna Díaz, consellera de Turisme aranesa, celebra que la Val d’Aran s’ha consolidat com a destinació de clubs esportius d’elit. “Des del Conselh Generau d’Aran fa anys que treballem amb equips d’elit, tant de futbol com de futbol sala i de bàsquet, amb l’objectiu de vincular la marca Val d’Aran amb l’esport d’elit. En el cas del Tolosa només falta concretar els detalls.”

Aran s’està convertint en un punt d’atracció per a equips de futbol de Primera divisió

La consellera celebra l’arribada del Tolosa perquè “el turista del sud de França és un dels nostres clients més importants. A més, amb l’estació de Baqueira Beret, tenim conjuntament una oficina de promoció turística a Tolosa”.

El Tolosa, que actualment ocupa el lloc 11 de la classificació, disputaria almenys un amistós a Garòs, que seria davant d’una Selecció d’Aran o davant d’algun equip francès d’una ciutat pròxima. El Tolosa prendrà així el relleu del RCD Espanyol, que després de tres anys utilitzant Garòs com a seu de la pretemporada, pel que sembla aquest pròxim estiu farà aquest treball a la Xina. Tant l’Espanyol B com l’equip femení sí que podrien continuar a la Val d’Aran. La presència dels equips de l’Espanyol a Aran té com a contrapartida la promoció turística i dels productes aranesos en partits de la Lliga espanyola. Concretament, una d’aquestes accions es farà el proper dia 29, amb motiu de l’Espanyol-Barcelona. D’altra banda, un altre equip que estudia fer stage a Aran és el Las Palmas, encara que en el seu cas seria l’última setmana de juliol.

Els detalls

  • Tolosa FC. L’equip francès, que juga en la màxima categoria, la Ligue 1, acudirà a Garòs durant les dos primeres setmanes de juliol, en data per concretar. Ja ha fet una primera visita i en falta una altra per tancar l’acord.
  • RCD Espanyol. L’Espanyol, després de tres anys fent la pretemporada a Garòs, aquest estiu se n’anirà a la Xina. En principi, tant el filial, l’Espanyol B, com el femení sí que hi tornaran.
  • UD Las Palmas. L’equip canari, de la Primera divisió espanyola, també ha iniciat gestions per recalar a la Val d’Aran. Busca amistosos al sud de França i Garòs seria la seua base de treball. Les petites dimensions del camp han fet que alguns clubs ho hagin descartat. 
tracking