SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Bartomeu, a judici per Neymar

L’Audiència Nacional rebutja el seu recurs i el president del Barça s’asseurà al banc dels acusats pel traspàs del brasiler || Considera que va tenir la mateixa responsabilitat que Sandro Rosell

Neymar porta la pilota durant l’entrenament d’ahir del Barça, amb la pluja com a protagonista.

Neymar porta la pilota durant l’entrenament d’ahir del Barça, amb la pluja com a protagonista.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha rebutjat el recurs presentat pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i confirmat el seu processament en el cas Neymar, de forma que serà jutjat juntament amb el brasiler, els pares del jugador i Sandro Rosell, el seu antecessor en el càrrec, per delictes d’estafa i corrupció entre particulars.

Els magistrats van rebutjar el recurs contra la interlocutòria del jutge José de la Mata, que va exposar que el contracte firmat el 2011 pel qual Neymar va rebre 40 milions per fitxar pel FC Barcelona hauria alterat el lliure mercat de fitxatges. La Secció Quarta de la Sala Penal raona que la intervenció de Bartomeu “apareix de manera nítida” i que aquest tenia responsabilitats directives en l’àmbit esportiu igual que Rosell, president del Barça en el moment del fitxatge.

Afegeix que tots dos van prendre la decisió de firmar el contracte sense informar-ne la directiva ni el Santos, al qual va pertànyer Neymar fins al 13 de juliol del 2014, ni tampoc DIS, propietària del 40 per cent de drets del jugador. Per això, els magistrats Ángela Murillo, Teresa Palacios i Carmen Paloma González van destacar que és “evident” la possibilitat que Bartomeu hagi comès un delicte de corrupció entre particulars.

La Sala tenia encara pendent pronunciar-se sobre el recurs de Bartomeu, ja que prèviament havia rebutjat els de Nadine Santos, mare del futbolista; de N&N, societat familiar creada pel pare; del FC Barcelona, Santos FC, i Neymar, que va argumentar haver tingut “confiança cega” en el seu pare.

Denúncia contra Al-Thani per titllar d’escòria Catalunya El Barça denunciarà davant del CSD el president del Màlaga, el xeic qatarià Abdullah Al-Thani, per haver ofès Catalunya a Twitter, on contestava a les sospites que va aixecar Míchel per les seues declaracions respecte a l’últim partit de Lliga davant del Madrid. “Amb l’ajuda de Déu, els guanyarem al camp, però l’escòria de Catalunya no olorarà la Lliga després de les mentides sobre Míchel”, va publicar. El FC Barcelona va expressar aquest dijous el seu “rebuig i indignació pel contingut d’un tuit publicat pel president del Màlaga CF, Abdullah Al-Thani, amb unes manifestacions que atempten contra els principis del fair play, de l’ètica i de la legalitat que han de regir la competició esportiva. Per aquesta raó, el club denunciarà aquest cas davant del Comitè d’Antiviolència del CSD i traslladarà l’assumpte al Comitè de Competició de la Federació i al Departament d’Integritat de LaLiga”. Al-Thani va matisar aquest dijous també a través de Twitter que “em refereixo a la premsa d’aquesta comunitat que diu que Míchel entregarà el partit i la Lliga. És inacceptable, no venem partits, exigeixo una disculpa d’aquesta premsa”. Míchel, entrenador del Màlaga, va manifestar dimarts que “prefereixo fer el passadís al Madrid que fer-li la punyeta”, en relació amb l’últim partit de Lliga davant els blancs.

tracking