Nevels, estel·lar

El nord-americà lidera el triomf a Logronyo amb 39 punts, rècord de la temporada a la categoria || Els lleidatans, sense tensió durant tres quarts

Nevels va fer el rècord anotador i de valoració de la temporada.

Nevels va fer el rècord anotador i de valoració de la temporada.JUAN MARÍN/DIARIO LA RIOJA

Quan tothom es veia venir una victòria del Clavijo, que no li servia per mantenir la categoria ja que l’Osca guanyava el Càceres, va aparèixer Nevels per firmar la seua actuació més estel·lar de la temporada. Va anotar 39 punts (22 a l’últim quart) i va acabar amb 44 de valoració, rècord absolut de la Lliga en els dos aspectes per sentenciar un Clavijo a la desesperada.

Poca tensió en els primers minuts. Només Nevels estava disposat a mantenir el ritme de tota la temporada i el Clavijo ho va aprofitar per aconseguir un 9-2 de sortida. Comenge va rotar tot l’equip, donant entrada fins i tot al júnior Lafuente, però els riojans van continuar guanyant marge fins que el tècnic va parar el partit amb 21-12. La màxima se’n va anar fins als 13 després del vuitè punt de Norris (25-12), i només una davallada local va fer que l’Actel la reduís a 11.

A la del capità es va unir la del base, que van ser cobertes pels júniors Bergadà i Lafuente

Un triple de Galarreta va donar pas a la reacció lleidatana, liderada per Demétrio, fins aleshores molt apagat. Els de taronja van arribar a situar-se a un punt, després d’una cistella més del brasiler (28-27), i als locals els van començar a entrar els nervis.

Galarreta i Bonifant van calmar els ànims i el Clavijo va aprofitar el mal moment de Nevels de cara a cistella per tornar a agafar una renda més còmoda. Va arribar a situar-se una altra vegada l’equip riojà 11 punts per sobre dels lleidatans (40-29) i dos tirs lliures d’Alzamora van posar punt final a una primera meitat anodina i sense gairebé tensió, amb l’escàs públic més pendent del resultat de l’Osca.

Nevels va recuperar la seua millor versió en el tercer quart i es va abocar a un duel anotador amb Bonifant. El problema va ser que els seus companys van seguir sense donar mostres de tensió i el Clavijo va renovar la seua màxima renda de 14 (50-36), per aturar el partit Comenge. No va ser suficient amb l’aportació de Demétrio des de la línia de personal, l’única manera d’anotar, i els riojans van anar augmentant les diferències fins als 18 punts (60-42). Només estaven anotant Nevels i Demétrio i així era difícil plantar cara a un equip que s’hi jugava la permanència. Sevillano, com amb l’Ourense, va ser la reacció que buscava l’Actel Lleida i va ajustar una mica el marcador abans de l’últim quart. Amb el 66-52, el partit estava gairebé sentenciat, però va aparèixer Nevels per brillar amb llum pròpia i emportar-se el partit ell sol.

Després de viure el partit més relaxat de la temporada, Borja Comenge no va dubtar a reconèixer el jugador Garrett Nevels com el gran artífex de la victòria d’ahir amb els seus 39 punts i 44 de valoració, els més alts aquesta temporada de la Lliga.

“Tenim un jugador molt especial aquest any que hem tingut la fortuna de disfrutar com és Garrett. Li ha costat entrar en els primers minuts, però finalment ho ha fet, ha anat creixent amb un parell de cistelles seguides i això ha empès l’equip cap a la victòria”, va assenyalar el tècnic lleidatà, que va veure l’equip de menys a més.

“La primera part ha sigut de clar domini del Clavijo. Ens sentíem dominats pel rival en el rebot, en defensa i en atac, sobretot en els primers minuts del partit que m’han obligat a demanar un temps mort. Després ho hem pogut corregir i en el segon quart ja hem jugat de tu a tu. A la segona part hem intentat corregir alguna cosa però no hem pogut fins que ha aparegut Garrett. Llavors s’ha vist com de dura és una temporada. Amb tanta tensió, quan el Clavijo ha vist que els nostres s’han crescut, han entrat en pànic i hem pogut guanyar el partit”, va concloure el tècnic.