Alex Márquez domina de principi a final l'entrenament a Xerez

Àlex Màrquez amb l a

Alex Márquez domina de principi a final l'entrenament a XerezEFE

El lleidatà Àlex Márquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex) va dominar de principi a final la primera tanda d’entrenaments lliures per al Gran Premi d’Espanya de Moto2 al circuit de Xerez de la Frontera. Márquez va ser el primer líder de la categoria ja en la seua quarta volta, per davant del seu compatriota Isaac Viñales (Kalex), que va superar poc després el belga Xavier Simeon (Kalex), amb el líder del mundial, l’italià Franco Morbidelli (Estrella Galícia 0'0 Kalex) després d’ells.

Márquez va rebaixar el seu millor temps en el sisè gir per "endossar" gairebé dos segons al seu immediat perseguidor en rodar en 1:58.993 pel 2:00.816 de Simeon, però encara amb molt entrenament efectiu per davant, si bé en les dos següents voltes el de Cervera va tornar a esgarrapar algunes mil·lèsimes al seu registre (1:58.714).

En ploure per alguns moments amb més intensitat, aquestes adverses condicions meteorològiques no van permetre als pilots millorar les seues posicions i en la part final de la tanda amb prou feines es van produir variacions a la taula i si alguns ensurts importants de diversos pilots.

L’espanyol Jorge Navarro (Kalex) se’n va anar al terra sense conseqüències a menys de sis minuts per al final, si bé va aconseguir la novena posició, com també l’italià Lorenzo Baldasarri, com al també espanyol Iker Lecouna (Tech 3) va tenir un "ensurt" seriós que va aconseguir evitar en marxar per l’escapatòria del revolt.

Una volta abans que la bandera de quadres onegés en la recta d’arribada, Àlex Márquez es va encarregar de decantar la primera tanda de proves lliures del seu costat en tornar a rebaixar el seu registre fins el 1:58.299, amb un segon d’avantatge sobre el també espanyol Ricky Cardús (KTM), que substitueix al lesionat sud-africà Brad Binder, i amb el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex), tercer.

El líder del mundial, l’italià Franco Morbidelli (Estrella Galícia 0'0 Kalex), que ha guanyat tots els grans premis disputats fins el moment en la present temporada, es va haver de conformar amb una discreta dotzena posició inicial a alguna cosa més de 2,2 segons del seu propi company d’equip.

Isaac Viñales a la fi va concloure a la cinquena plaça, per davant de colombià Yonny Hernández (Kalex), que va ser un altre dels accidentats de la jornada en patir un contratemps que el va deixar inèdit en la part final dels entrenaments, amb la seua moto molt feta malbé, i del també espanyol Xavier Vierge (Tech 3).