SEGRE

MUNDIAL - GRAN PREMI D'ESPANYA

"He anat cagat tota la carrera"

Àlex Màrquez reconeix que després de la caiguda de Morbidelli va haver d’afluixar per no caure || “Això és increïble, no em podria haver imaginat una victòria així davant dels fans”, va assegurar

El rei Joan Carles conversa amb Marc al podi de Jerez.

El rei Joan Carles conversa amb Marc al podi de Jerez.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àlex Màrquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), guanyador per primera vegada d’una prova de Moto2, no podia ocultar la seua gran alegria per aconseguir una cosa que feia anys que perseguia. “Això és increïble, no em podria haver imaginat una victòria així davant dels meus fans. He hagut d’esperar molt, tres anys, per aconseguir una victòria i guanyar a Jerez és com un somni fet realitat”, va assegurar el lleidatà, que va reconèixer que la caiguda del seu company Franco Morbidelli al principi de la cursa va canviar tots els seus plans i que va tenir por de fallar durant la resta de la prova. “Se m’han desquadrat tots els plans que tenia quan he vist Morbidelli caure. He anat tota la carrera cagat i no aconseguia tenir un ritme constant”, va explicar el lleidatà al concloure la carrera al traçat de Jerez.

A més, el de Cervera va explicar que va decidir afluixar al patir algun contratemps. “He tingut algun ensurt liderant amb cinc segons i he decidit abaixar el ritme, perquè amb aquesta calor era molt fàcil anar-se’n a terra. He comès errors que s’han de polir per a les següents curses i és en el que hem de treballar aquest cap de setmana a Alcanyís. Ja fea molt temps que ho perseguia i guanyar aquí, a Jerez, és un somni”, va subratllar.

“He hagut d’esperar molt per aconseguir una victòria i guanyar a Jerez és com un somni”

El pilot de Cervera, que en anteriors grans premi havia caigut perseguint la victòria, va apuntar també per què Morbidelli va aconseguir avançar-lo al principi de la carrera. “He comès un error, i m’ha anat bé, per sort. Anava molt còmode darrere d’ell i he decidit quedar-m’hi una estoneta. He vist la seua caiguda, no avisava. Era molt complicat”, va manifestar.

Finalment, Màrquez va afirmar que va ser la cursa més llarga de la seua vida “al costat de la de Montmeló el 2014. Aquesta se m’ha fet molt més llarga”, va confessar abans de parlar de la celebració amb el seu germà Marc. “Hem cridat els dos, com dos bojos. Vull dedicar aquesta victòria a la meua mare, que és el Dia de la Mare, i a la meua àvia, que ha estat la meua segona mare, en pau descansi. Un petó a totes les mares de tot el país i tot el món”, va concloure.

Apunts

  • Des d’Anglaterra 2014. El trenta-unè triplet en el Mundial. Dani Pedrosa, Àlex Màrquez i Arón Canet van ser els protagonistes d’un nou triplet de victòries espanyoles en grans premis en el Mundial de velocitat, que és el trenta-unè de la història. L’últim triplet es va produir al Gran Premi d’Anglaterra de l’any 2014, quan van guanyar Marc Màrquez en MotoGP , Esteve Tito Rabat en Moto2, i Àlex Rins en Moto3. 
  • Per empènyer un rival. Sanció a Jack Miller amb una multa de 1.000 €. L’australià Jack Miller (Honda RC 213 V) va ser sancionat amb una multa de 1.000 euros pel seu comportament en l’accident que va tenir amb l’espanyol Álvaro Bautista. Miller va caure al revolt u del traçat al costat de Bautista i després va clavar una espenta per darrere a l’espanyol i una puntada de peu a la moto, en el que es considera una infracció del reglament de competició. 

“M’he conformat amb el segon lloc” Marc Màrquez va assegurar que estan una mica “perduts” després de veure el seu gran rendiment ahir, amb Dani Pedrosa primer i ell segon, i la gran diferència amb les Yamaha, fins ara les dominadores del campionat, i va reconèixer que l’elecció del pneumàtic va ser vital perquè és el que l’havia “mantingut viu” en la cursa. “Estem perduts fins i tot nosaltres, no entenem res. Ens hem emportat una sorpresa molt bona; Dani sempre ha anat molt bé aquí, però jo sempre he patit molt en aquest circuit, és un dels pitjors per a mi al calendari. He pogut ser-hi, al davant de les Yamaha. Veurem a Le Mans, perquè aquí baixava molt el pneumàtic, però estem contents. Començar així a Europa dóna algun senyal”, va declarar. En aquest sentit, es va mostrar “més content encara” d’estar a quatre punt del líder, Valentino Rossi (Yamaha). “És increïble que en MotoGP hi hagi hagut triplet espanyol; Jorge (Lorenzo) ha aconseguit el seu primer podi amb la Ducati. Estic content. Aquest any, després de l’Argentina, vaig veure que havia de reflexionar, canviar coses”, va indicar sobre la seua caiguda a Termas de Río Hondo. Finalment, Màrquez va explicar que el seu company Pedrosa va resultar inabastable. “Al principi de cursa no em trobava del tot còmode, amb el dipòsit ple patia una miqueta. He començat a retallar dècimes, però he tingut un ensurt, he tornat a perdre, a refer-me, un altre ensurt i he dit prou, ja, s’ha acabat, no n’hi ha hagut tercera i m’he conformat amb el segon lloc i crec que és el que tocava”, va apuntar. “Ja en els tests d’hivern vaig veure que Dani anava molt ràpid, és d’aquells pilots que quan té el dia és imparable. Volia destorbar-lo una mica al principi de cursa, però sabia que amb el pneumàtic dur era difícil, no he tingut oportunitat”, va concloure Màrquez.

Jerez

JerezREPSOL MEDIA

tracking