PRIMERA CATALANA GRUP II

L'Alpicat ja somia la salvació

Victòria clara dels de roig davant d’un rival directe per la permanència || Crisos, Vendrell i Francés, les claus

Els jugadors de l’Alpicat celebren un dels gols que van donar-li la victòria que l’atansa a la permanència.ÁREA 11

L’Alpicat va aconseguir aquest diumenge la que fins ara és la seua victòria més important de la temporada (1-3). Els de roig van vèncer a domicili el principal rival directe, el Vila-seca, i fan un pas de gegant de cara a la salvació.

El partit, ja se sabia, seria vibrant i amb els nervis a flor de pell. Tots dos arribaven separats per tan sols un punt i amb la necessitat de guanyar per fugir dels dos llocs de descens compensat. En aquesta tessitura, l’Alpicat de Jordi López Mena va sortir a dominar i a intentar marcar al més ràpidament possible per posar en dubte els locals. Així, Garriga ja va poder avançar l’Alpicat en una rematada obstaculitzada a centrada de Toje des de la línia de fons, que va picar finalment en el travesser.

Poc després, Francés rematava de cap un córner al primer pal que se n’anava fora per poc. Els de roig havien sortit en bloc i, als vint minuts, aconseguirien el primer de la tarda (0-1). En una gran carrera de Xavi Gomà, Ríos va rebutjar el seu xut com va poder i Vendrell la va ficar al fons de les malles. Passada la mitja hora de joc, el Vila-seca va donar el primer avís i, just abans de la mitja part, Alex va enganxar un bon xut que va obligar el porter de l’Alpicat, Crisos, a aturar-lo en dos temps.

Amb tot, la millor notícia del duel arribaria just després de la represa. Una pilota penjada a l’àrea la controlava el davanter roig Vendrell a l’esquena de la defensa local i materialitzava el segon de la tarda (0-2). L’Alpicat va passar a alentir el joc i tancar qualsevol tipus d’espai per als atacants grocs. Però el Vila-seca es va llançar a la desesperada davant un imperial Crisos, que només va ser batut de penal en el 84 (1-2). Faltaven cinc minuts i l’Alpicat va tornar a prémer l’accelerador a la contra. Vendrell, a la mitja volta, va fregar el gol ja en el minut 86. Amb tot, una centrada de Garriga la remataria amb el cap Francés per convertir l’1-3 i deixar el duel sentenciat. Una victòria que dóna molta vida a l’Apicat per atansar-se a la permanència, encara que queden dos partits davant de rivals que no s’hi juguen res per confirmar-ho.

“És un pas important” El tècnic de l’Alpicat, Jordi López Mena, va manifestar després del partit: “És un pas important, però no definitiu, ni de bon tros. Queden sis punts, la lluita continua i hem de treure dos victòries per estar dalt de tot d’aquesta pugna de tres equips, perquè estem exposats als descensos compensats.”