SEGRE

MUNDIAL GRAN PREMI DE FRANÇA

Marc cau i Àlex voreja el podi

El vigent campió va firmar el segon zero de l’any i Viñales, que va guanyar, recupera el lideratge del Mundial, ara amb Pedrosa segon

Àlex Màrquez va completar una gran carrera però es va quedar sense repetir podi.

Àlex Màrquez va completar una gran carrera però es va quedar sense repetir podi.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Màrquez no van poder continuar a Le Mans amb la bona dinàmica iniciada a Jerez, on Marc pujava al segon calaix del podi i Àlex aconseguia la seua primera victòria en Moto2. En el traçat gal, que estrenava asfaltat, les coses no van anar tan bé, especialment per al gran de la saga, que se’n va anar a terra i va firmar el segon zero en el que va de temporada, mentre que el petit, malgrat la fractura que té al peu, va donar la seua millor versió i a punt va estar de pujar al podi. Maverick Viñales (Yamaha) va ser el gran protagonista de MotoGP. El gironí va recuperar la seua millor versió per sumar el tercer triomf de l’any, en una carrera en la qual va lluitar fins al final amb l’italià Valentino Rossi (Yamaha), que se’n va anar a terra en l’última volta, mentre que el francès Johann Zarco (Yamaha) i Dani Pedrosa (Repsol Honda) van completar el podi. Amb la victòria, la número 500 de Yamaha en el Mundial, Viñales afegeix un altre èxit als aconseguits a Qatar i l’Argentina, i arrabassa el lideratge del Mundial (85) al seu company d’equip, mentre que Pedrosa puja a la segona posició de la general (68), just al davant de Rossi (62) i del de Cervera (58).

A la sortida en el traçat gal, Zarco, davant del deliri dels seus compatriotes, va guanyar la partida a les dos Yamahas oficials per prendre el testimoni de la prova. Mentrestant, Màrquez ascendia dos llocs per col·locar-se tercer entre Viñales, poleman de dissabte, i Rossi, però Il Dottore li va tornar la passada poc després. El lideratge va canviar d’amo de nou a la volta 7, quan Viñales va recuperar el ceptre a cop de volta ràpida, però ni així aconseguia obrir forat amb un Zarco disposat a aconseguir el triomf a casa.

El pilot de Cervera baixa un lloc en la general i està a 27 punts del lideratge, que ara ocupa Viñales

La remuntada del dia, en canvi, la protagonitzava Dani Pedrosa, que en deu voltes passava de la tretzena plaça de sortida a la cinquena. El de Castellar del Vallès va ascendir una altra posició a la volta 18, mentre que Marc se n’anava a terra al forçar massa perquè no s’escapessin els seus rivals, amb la qual cosa el vigent campió del món de MotoGP va sumar el segon zero de la temporada després de la caiguda de l’Argentina.

La superioritat de Viñales es va posar en perill a falta de sis voltes per al final. Rossi va emergir com una exhalació per sobrepassar Zarco, i ja només quedava el de Roses en l’horitzó. De fet, el transalpí replicava al rècord del circuit del gironí millorant el seu temps, tres dècimes més ràpid. Així, amb tres voltes per disputar-se, Rossi va aconseguir avançar-lo, però Maverick no va desistir. Tots dos van protagonitzar una lluita a mort en les últimes voltes, en la qual l’italià, tancant forats en tot moment, va mantenir la calma fins a l’última volta, en què Viñales va aconseguir passar-lo. Després de l’avançament, Rossi se’n va anar a terra, acomiadant-se del lideratge mundial i permetent a Pedrosa pujar al tercer calaix del podi.

El Gran Premi de França ha estat una demostració de tenacitat per part d’Àlex Màrquez, que no s’ha ressentit del dolor de la seua fractura al peu esquerre que va patir en la jornada de dissabte i va lluitar per un podi que va tocar amb els dits, encara que al final es va haver de conformar amb el quart lloc. El de Cervera va perdre el tercer calaix a només cinc voltes del final després d’una llarga i intensa batalla amb Thomas Lüthi.

Per la seua part, el seu company d’equip, l’italià Franco Morbidelli (Kalex), es va adjudicar la quarta victòria de la temporada de Moto2 i això li permet augmentar l’avantatge al capdavant de la classificació provisional del Mundial. Morbidelli.

La prova de Moto3 va ser del tot accidentada, i és que més d’una quinzena de pilots se’n van anar a terra en el mateix revolt durant la segona volta. Una escabetxada en la qual van perillar els cossos perquè les motos anaven colpejant les unes a les altres, encara que no hi va haver ferits greus. La cursa es va reprendre amb 16 voltes, en lloc de 24, i va vèncer el mallorquí Joan Mir, que és més líder.

Màrquez reconeix el seu error i diu que va ser “inesperat”  Marc Màrquez va lamentar no haver tingut el seu “millor dia” en el Gran Premi de França, que no va acabar per una caiguda, un error que no s’“esperava”. “És una llàstima perquè estava molt concentrat per intentar acabar la carrera. Sabia quin era el meu ritme i que els pilots Yamaha eren més forts, però el meu objectiu era optar al quart o cinquè lloc i ser competitiu fins al final”, va assenyalar. El de Cervera va indicar que ja dissabte no se sentia “del tot còmode amb la part davantera de la moto” i que se li “resistia” el primer sector de la pista. “He intentat anar amb compte, però per alguna raó he perdut l’adherència de davant de sobte. He caigut al revolt que menys m’esperava. Si he de ser sincer sí que anava amb precaució en dos o tres punts en els quals notava el límit, però allà em notava bastant bé i he caigut. Hem de girar full i malgrat tot la part bona és que amb dos errors estem a 27 punts del líder”, va asseverar. Per la seua part, Àlex va reconèixer que “el podi ha estat molt a prop, però en les últimes voltes simplement no he pogut aguantar. El més important és que he sumat uns punts importants per al campionat en un circuit on habitualment pateixo una mica”.

Àlex Màrquez va completar una gran carrera però es va quedar sense repetir podi.

Àlex Màrquez va completar una gran carrera però es va quedar sense repetir podi.REPSOL MEDIA

Àlex Màrquez va completar una gran carrera però es va quedar sense repetir podi.

Àlex Màrquez va completar una gran carrera però es va quedar sense repetir podi.REPSOL MEDIA

tracking