SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

“Vaig venir per ser un líder”

Luis Enrique fa un balanç de les tres temporades al capdavant del club blaugrana i destaca que “me’n vaig quan jo vull” || “Em quedo amb l’afecte de l’afició”

L’afició del Barça va dedicar una pancarta a Luis Enrique en el seu últim partit a casa.

L’afició del Barça va dedicar una pancarta a Luis Enrique en el seu últim partit a casa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique Martínez, va dir aquest diumenge, després del seu últim partit com a tècnic al Camp Nou i a LaLiga, que se’n va havent estat un “líder” i aportant les seues coses, a la seua manera, a un equip en el qual encara opta a guanyar la Copa del Rei. “Sense aquest nivell de jugadors és impossible accedir a aquesta quantitat de títols. Vaig venir per ser un líder, ho he estat. He intentat influir en les coses. Marxo quan jo vull i estic satisfet amb tot el que he aconseguit. Ho he fet a la meua manera, al meu estil”, va assegurar.

Malgrat que ha conquerit vuit títols, que podrien ser nou en cas de guanyar l’Alabès a la final de Copa, durant aquestes tres temporades, va recalcar que no mira el palmarès. “M’és igual deixar el llegat que sigui. Em quedo amb l’afecte de l’afició, dels meus jugadors i la resta m’importa ben poc”, va assegurar. “No tinc res a retreure’m. Em queda molt per aprendre i per millorar però hem fet moltes coses. El Barcelona és un club prou gran com per deixar-lo en millors condicions. La valoració només pot ser positiva”, va afegir. Preguntat per les sensacions que havia tingut en el seu últim partit al feu blaugrana, va afirmar que van ser les mateixes que en xocs anteriors. “Tinc els mateixos sentiments que en anteriors partits al Camp Nou. Sempre he demanat que animessin els meus jugadors i així ha estat. Em quedo amb una època gloriosa del Barça, amb una idea de futbol i intentem reflectir això amb títols”, va opinar.

El tècnic asturià ha conquerit vuit títols en aquestes tres temporades, a falta de la final de la Copa

Com a valoració de la temporada, va comentar que han tingut una “evolució clara i marcada”. “La idea era mantenir la idea col·lectiva que teníem i ho hem aconseguit en aquests tres anys. Hi ha hagut aspectes del joc per buscar solucions, fases en les quals els equips es replegaven en la seua àrea. Hem fet infinitat de coses i buscar registres que impedeixin al rival de saber com jugarem”, va argumentar i va qualificar l’Alabès, el seu rival a la Copa, de la “revelació” de la Lliga.

A Bilbao asseguren que Valverde serà el nou tècnic del Barça Un cop finalitzat l’últim partit de Lliga, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va revelar que “el dilluns 29 (després de la final de la Copa del Rei) donarem a conèixer el nom del nou entrenador. Ens reunirem la junta directiva, vindrà Robert Fernández a explicar-nos les conclusions i decidirem, i posteriorment ho anunciarem”. No obstant, des de Bilbao s’assegurava aquest diumenge que Ernesto Valverde, encara tècnic de l’Athletic Club, serà el nou entrenador blaugrana. El mateix tècnic basc, que va ser jugador del Barça, va confirmar en roda de premsa que aviat revelarà el seu futur. “No diré res ara. Ho sabreu aquesta setmana pel cap de premsa del club”, va dir Valverde, que no va voler comunicar res sobre aquest tema, després de perdre davant de l’Atlètic de Madrid (3-1) en el darrer partit de Lliga. “Just hem acabat la temporada i ja arribarà el moment de pronunciar-me sobre el meu futur, però no ho faré en aquesta roda de premsa”, va explicar. A Bilbao asseguren que Valverde serà el nou tècnic del Barça.

tracking