SEGRE

DEPORTES

El Barça busca el seu únic títol

Luis Enrique vol acomiadar la seua etapa guanyant la Copa del Rei amb un Alabès que s’estrena a la final || Uns 300 lleidatans, dels quals uns 140 aniran en autocars, van a Madrid a animar els blaugranes

Gerard Piqué conversa amb Umtiti en presència de Paco Alcácer i Digne.

Gerard Piqué conversa amb Umtiti en presència de Paco Alcácer i Digne.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 300 aficionats lleidatans del Barça recolzaran avui a Madrid l’equip blaugrana, que disputa davant de l’Alabès una final de la Copa del Rei de caire històric (21.30 hores/TV3 i Telecinco) al ser l’últim partit oficial a l’estadi Vicente Calderón, al ser la primera final per als vitorians i al ser l’adéu de Luis Enrique Martínez com a tècnic blaugrana, en un duel que pot donar als barcelonistes el seu únic títol de la temporada.

És, sens dubte, una Copa del Rei amb importància més enllà de la que té per si sola. A ningú en l’entorn barcelonista no se li escapa que aquest títol pot salvar una temporada en què s’han perdut la Lliga i la Lliga de Campions. Seria l’única manera de no dir adéu a Luis Enrique Martínez en blanc. En l’Alabès, per contra, guanyar seria el gran assoliment de l’entitat en tota la seua història.

Dos autocars d’aficionats lleidatans –unes 140 persones–, organitzats per la coordinació de penyes, partiran avui cap a la capital espanyola, mentre que la resta fins als aproximadament 300 la faran pel seu compte amb vehicle propi o AVE. El coordinador de les Penyes del Barça de Lleida Sud, Claudi Bosch, que ha rellevat recentment del càrrec Lluís Pérez, va assenyalar que viatgen a Madrid “amb la màxima il·lusió” i, malgrat tractar-se d’un títol de menor importància que la Lliga o la Champions, va indicar que “volem guanyar i celebrar aquesta Copa del Rei com es mereix per acomiadar amb una alegria la temporada”. Per al Barça guanyar suposaria la vint-i-novena Copa del Rei en 39 finals disputades. Per a l’Alabès, la primera en la seua única final copera.

Un dels dos autocars sortirà a les 6.15 hores des de Balaguer, on haurà recollit els penyistes de Lleida Nord, i arribarà sobre les 7.00 a Torrefarrera, on s’ajuntarà amb l’altre autobús procedent de Cervera. A l’hostal Aragó i Catalunya, a l’N-II, hi haurà una parada per recollir els penyistes de la zona del Baix Segrià. L’hora d’arribada als voltants del Vicente Calderón està prevista cap a les 14.00 perquè hi haurà dos parades durant el trajecte.

El FC Barcelona arriba a aquesta cita després de superar diversos cocos de la competició en les eliminatòries prèvies com són Athletic, Reial Societat i Atlètic de Madrid, després de patir més dels que s’esperava en l’estrena davant de l’Hèrcules, amb 21 gols a favor i 8 gols en contra.

Es perdran la final tant Sergi Roberto com Luis Suárez, lesionats tots dos però de tota manera sancionats. Sí que hi arribarà Javier Mascherano, així com Aleix Vidal recuperat in extremis i abans de temps.

La baixa de Sergi Roberto la cobrirà probablement Mascherano i l’absència de Luis Suárez al trident serà ocupada per Paco Alcácer.

Però la gran novetat serà la presència a la porteria de l’holandès Jasper Cillessen, a qui el destí ha volgut que acomiadi la temporada contra el mateix rival amb què la va començar. L’Alabès va guanyar aquell dia, jornada 3, al Camp Nou per 1-2. Després el Barça s’imposaria per golejada en la segona volta a Mendizorrotza per 0-6.

En el centre del camp no hi hauria d’haver gaires dubtes, ja que Sergio Busquets, Rakitic i Andrés Iniesta estaran en el conjunt titular de Luis Enrique, que disposarà d’un equip de garanties per sumar una nova Copa del Rei i un nou títol per al Barça.

El tècnic de l’Alabès, Mauricio Pellegrino, no podrà comptar amb Víctor Laguardia però, exceptuant aquest defensa, té jugadors per disposar al seu gust. El gran camí realitzat fins a aquesta final, eliminant el Nàstic de Tarragona, Deportivo de la Corunya, Alcorcón i Celta de Vigo amb només tres gols encaixats, pot tenir el fermall d’or si fan del Calderón un Mendizorrotza gegant i vencen un Barcelona que té més pressió per guanyar.

barcelona

“Si alguna cosa he après és que mai diguis mai. Potser, qui sap, en un temps... Aquesta és casa meua i no descarto res, encara que sí que descarto tornar a curt termini”, va dir Luis Enrique abans de la final, que serà el seu últim partit a la banqueta blaugrana. L’entrenador asturià confia que el seu equip imposi la seua experiència en finals i aconsegueixi que al rival, l’Alabès, l’afectin els nervis de disputar la seua primera final de la Copa del Rei. “És un escenari al qual no estan habituats i tindran un excés de tensió. Intentarem que els pesi el fet de no tenir el costum d’arribar a finals i que nosaltres puguem mostrar la nostra superioritat amb futbol”, va manifestar en la roda de premsa prèvia a la final del Calderón.

Luis Enrique va reconèixer que els jugadors blanc-i-blaus segurament arriben a la cita “més il·lusionats” que els blaugranes, però es va mostrar convençut que no els guanyen en ambició. “No he vist un grup de jugadors més ambiciós que aquest Barça”, va subratllar. En qualsevol cas, el preparador asturià es va desfer en elogis cap al que considera, sens dubte, que és l’equip revelació d’aquesta Lliga. Per la seua part, Gerard Piqué va dir de l’etapa de Luis Enrique: “Han estat tres anys molt bons i espero que s’acomiadi amb victòria i títol.”

D’altra banda, el tècnic de l’Alabès i exjugador del Barça, Mauricio Pellegrino, va dir sobre el partit que “hauria preferit aplicar el VAR per curiositat i justícia”.

“Pel bé del Barça, Bartomeu i la junta directiva actual haurien de dimitir, han mentit.” Així ho va sentenciar ahir l’expresident del Barça Joan Laporta, en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio. Aquesta demanda arriba 24 hores després que l’Audiència de Barcelona desestimés el recurs d’apel·lació interposat pel Barça contra la sentència dictada pel jutjat de primera instància número 39 de la capital catalana. L’octubre del 2014 va desestimar la demanda de responsabilitat civil per import de 47,63 milions d’euros contra la junta directiva de Joan Laporta per suposades pèrdues durant el seu mandat (2003-2010).

Per la seua part, Xavier Sala i Martín va voler deixar clar que ell no tenia cap tipus de relació amb les suposades pèrdues. “L’any 2003 es produeixen unes pèrdues i ens acusen a nosaltres, jo vaig entrar el 2009”. També va carregar contra Sandro Rosell dient que “té molt odi i rancor” i va demanar al club que mostri els contractes del mandat de Rosell.

Sala també va lloar la figura de Pep Guardiola perquè va ser dels que “més ens van defensar quan ens tractaven de lladres”. Laporta va afegir també que per al Barça vol un tècnic que aconsegueixi l’excel·lència, com va fer Pep.

Gerard Piqué conversa amb Umtiti en presència de Paco Alcácer i Digne.

Gerard Piqué conversa amb Umtiti en presència de Paco Alcácer i Digne.EFE

Gerard Piqué conversa amb Umtiti en presència de Paco Alcácer i Digne.

Gerard Piqué conversa amb Umtiti en presència de Paco Alcácer i Digne.EFE

tracking