SEGRE

El Lleida Air Challenge comptarà amb tres patrulles acrobàtiques internacionals

La quarta edició del festival aeri se celebra aquest diumenge a l’aeroport d’Alguaire

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Lleida-Alguaire acull aquest diumenge la quarta edició del festival aeri Lleida Air Challenge, que inclou en el seu programa una dotzena d’activitats relacionades amb l’aviació.

El delegat del Govern de Lleida, Ramon Farré, acompanyat del director de l‘aeroport, Antoni Serra, i del director del festival, Miquel Vila, ha presentat aquest dimecres el programa, en què una de les principals novetats és l’increment de les exhibicions acrobàtiques. Concretament, hi participaran tres formacions internacionals: la patrulla francesa Reva i les italianes Wefly Team i BlueCirce.

A banda d’aquestes acrobàcies en formació, també n’hi haurà diverses d’individuals, com les dels reconeguts pilots Manuel Rey, component de la patrulla acrobàtica espanyola Jacob 52, i Jorge Macías, campió d’Espanya el 2012 en categoria de vol avançat.

La resta d’activitats previstes són carrusels d’autogirs (amb el campió del món Marcos Chulia), planadors, ultralleugers, espectacle pirotècnic amb trikes, avions del Parc aeronàutic de Catalunya, avions vintage i helicòpters, i exhibicions d’aeromodels clàssics i drons. Per al seguiment de tots aquests actes els assistents comptaran amb una pantalla gegant i la narració didàctica d’speakers professionals. Per als infants s’han previst inflables i tallers.

Enguany el festival vol donar a conèixer les possibilitats que tenen les persones amb mobilitat reduïda per dur a terme activitats aeronàutiques. En aquest sentit, dos dels tres pilots de la patrulla acrobàtica Wefly Team tenen aquest tipus de discapacitat. També es podrà veure el vol d’un planador adaptat i pilotat per una persona amb mobilitat reduïda.

Una altra de les novetats del festival serà l’exposició estàtica d’una quinzena d’avions de diferents tipus a la zona del públic, per tal que els assistents puguin conèixer de prop els aparells. Aquesta mostra complementa la fira comercial, que comptarà amb una vintena d’expositors relacionats directament amb el món de l‘aeronàutica, com ara aeroclubs d’arreu de Catalunya i empreses de formació de pilots.

El Lleida Air Challenge se celebrarà entre les 10 i les 14 hores. L’entrada té un preu de 5 euros, excepte per als menors de 12 anys, que tindran l’accés gratuït. Les entrades es poden adquirir online a través dels webs www.catalunya.com o www.lleidaairchallenge.com.

L'acte de presentació de la quarta edició del festival Lleida Air Challenge

El Lleida Air Challenge comptarà amb tres patrulles acrobàtiques internacionalsGeneralitat de Catalunya

tracking