SEGRE

CAMPIONAT D'ESPANYA DE MOTOCRÒS

Butrón domina a Bellpuig

El pilot gadità s’imposa en les dos mànegues i es col·loca líder del Campionat d’Espanya en MX1 || Iker Larrañaga va imposar la seua superioritat en MX2 i Mario Lucas en MX125

La sortida de la prova d’MX1 va resultar molt espectacular pel fang acumulat a causa de la pluja caiguda sobre Bellpuig.

La sortida de la prova d’MX1 va resultar molt espectacular pel fang acumulat a causa de la pluja caiguda sobre Bellpuig.MIQUEL ROVIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pilot gadità José Antonio Butrón (KTM) i el basc Iker Larrañaga (Husqvarna) van fer aquest diumenge un gran pas en les seues aspiracions de cara al Campionat d’Espanya de Motocròs, al disputar-se la cinquena prova del calendari al Circuit de Motocròs de Catalunya a Bellpuig, on la pluja va ser protagonista i va condicionar el desenvolupament de les curses.

En MX1 Butrón va aconseguir de forma incontestable la victòria a les dos mànegues. En la primera després d’una excel·lent sortida que li va permetre agafar distàncies amb els seus perseguidors molt aviat, iniciant una cavalcada en solitari que el va portar a la seua primera victòria del dia. La superioritat del pilot mundialista va ser tan àmplia que fins i tot va poder entrar a boxs i canviar les ulleres protectores sense posar en perill el seu lideratge. Una caiguda als primers metres d’Ander Valentín (Honda), que arribava líder a Bellpuig, el va portar a la infermeria i li va impedir prendre la sortida a la segona mànega.

Un altre dels favorits que també van abandonar en els primers compassos per caiguda va ser Jorge Zaragoza (Yamaha) que reapareixia després d’una llarga lesió d’espatlla i que ja no va prendre la sortida a la segona mànega per precaució. El portuguès Hugo Basaula (Kawasaki) i Joan Cros (KTM) van ocupar les places d’honor en la primera sèrie. A la segona mànega, l’inici va ser més animat, ja que Butrón no va estar tan encertat a la sortida. En la primera volta, hi va haver tres líders diferents, i va ser Francesc Mataró (Kawasaki) el que a l’inici de la segona volta es va col·locar al capdavant del gran grup, privilegi que va mantenir al llarg de gairebé tres voltes. El temps en què ha tardat Butrón a completar la remuntada per situar-se de nou al capdavant de la cursa i iniciar una nova escapada cap a la victòria, confirmant així la seua doble victòria a Bellpuig. Les dos mànegues d’MX2 van tenir un guió similar. Iker Larrañaga va ser l’amo i senyor sobre el traçat de Bellpuig. En les dos sèries va prendre la davantera del grup als primers metres i ja ningú va poder seguir-lo. Simeó Ubach (KTM) i Carlos Fernández (Husqvarna) en la primera mànega i Oriol Casas (Yamaha) i una altra vegada Fernández van entrar en línia de meta després de Larrañaga.

L’alacantí Mario Lucas (Husqvarna) també va aconseguir la doble victòria en terres lleidatanes en la categoria d’MX125. Després d’aconseguir imposar-se a la primera mànega disputada dissabte, en la segona disputada ahir també es va apuntar la victòria amb un voluminós marge sobre Sergi Notario (KTM), que arribava líder de la categoria a Bellpuig.

Finalment, pel que fa a la carrera reservada a la cilindrada de 85 cc, la segona mànega de la qual havia de disputar-se també ahir, va ser suspesa a causa de la gran dificultat que suposava el fang per a les petites motocicletes.

La sortida de la prova d’MX1 va resultar molt espectacular pel fang acumulat a causa de la pluja caiguda sobre Bellpuig.

La sortida de la prova d’MX1 va resultar molt espectacular pel fang acumulat a causa de la pluja caiguda sobre Bellpuig.MIQUEL ROVIRA

tracking