SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Insten que el Camp d'Esports passi a dir-se Emili Vicente

La iniciativa, a través de Change.org, ja comptava aquest dilluns amb 256 firmes de suport

Els aficionats van envair el camp després d’aconseguir l’ascens.

Els aficionats van envair el camp després d’aconseguir l’ascens.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa d’un aficionat perquè el Camp d’Esports porti el nom d’Emili Vicente, posada en marxa a través de la plataforma Change.org, ja comptava aquest dilluns al tancament d’aquesta edició amb 256 firmes de suport. La carta de petició va dirigida a la Paeria, a l’alcalde Àngel Ros i al mateix Lleida Esportiu i proposa el canvi de nom per la vinculació d’Emili, mort el 25 de maig passat, amb la ciutat, amb els seus 27 anys de docència a l’Inefc i la seua dedicació al club, com a jugador i entrenador.

La carta recorda que Emili va estar en el club l’any de transició de la UE Lleida i Lleida Esportiu i que va evitar que l’equip descendís a Tercera. També la Seu d’Urgell ha decidit posar el nom d’Emili Vicente al camp de futbol municipal.

En principi, l’homenatge més immediat que rebrà Emili serà el proper dia 17, a Tamarit, coincidint amb la vuitena edició del partit de futbol benèfic Ningú Fora de Joc. “Serà una edició molt emotiva, perquè l’Emili va col·laborar amb aquesta iniciativa des de la primera edició i es mereix tot el que puguem fer per la seua memòria”, recordava aquest dilluns Iñaki Ramos, organitzador d’aquest matx que reuneix per una causa solidària molts exjugadors de Primera i Segona divisions.

“Ja hem parlat amb la seua esposa, Antònia, i els seus fills, Joan i Toni, i seran a Tamarit a l’homenatge que li tributarem”, afegeix Ramos. El fet que aquesta edició vagi dedicada especialment a Emili ha fet que la llista de jugadors que desitgen prendre-hi part sigui molt llarga. “N’hi haurà molts que van jugar amb ell o que el van tenir com a entrenador”, explica.

Ja és segura la presència de Joan Capdevila, a més de Gibanel, Asier Eizaguirre, Dani Rodrigo, Txema, Jordi Esteve, Jofre Mateu, Radulovic i David Giménez, entre molts d’altres. També hi haurà aquell dia partits de base i un de femení.

L’ascens a Primera amb Mané compleix 24 anys Aquest dilluns es van complir 24 anys del segon i últim ascens de la Unió Esportiva Lleida a Primera divisió. Un 5 de juny del 1993 l’equip rebia al Camp d’Esports el Badajoz, en partit de la jornada 36. El Lleida, entrenat per Mané, era líder i amb una victòria s’assegurava l’ascens. Va vèncer per 3-0 i es va convertir en equip de Primera divisió per primera vegada en la història. L’anterior havia sigut la temporada 1949-50.Aquell 5 de juny de fa 24 anys José Francisco Sigüenza va marcar l’1-0 als 9 minuts i el 3-0 als 55. El 2-0, en el minut 47, el va firmar Gracia. El Lleida de Mané va acabar la temporada líder, amb 57 punts (les victòries valien dos punts), cinc més que el segon classificat, el Valladolid. Dels 38 partits només en va perdre 4 i l’equip va deixar per a la història noms com els de Palau, Rubio, Txema, Ravnic, Gonzalo i Bartolo.

tracking