SEGRE

TENNIS

Rafa Nadal engrandeix la seua llegenda amb el seu desè Roland Garros

Venç a la final a Stanislas Wawrinka per 6-2, 6-3 i 6-1 i supera Sampras amb el seu Grand Slam número 15

Rafa Nadal engrandeix la seua llegenda amb el seu desè Roland Garros

Rafa Nadal engrandeix la seua llegenda amb el seu desè Roland GarrosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rafa Nadal ha conquerit aquesta tarda la seua desena corona a Roland Garros en derrotar a la final al suís Stanislas Wawrinka per 6-2, 6-3 i 6-1, en dos hores i cinc minuts, per convertir-se en el primer jugador de la història que guanya deu vegades en el mateix Grand Eslam. Només l’australiana Margaret Court, guanyadora d’onze Opens d’Austràlia entre 1960 i 1973, supera la marca del balear, que amb la victòria d’avui millora els 9 Wimbledon que va guanyar Martina Navratilova entre 1978 i 1990.

Nadal, que s’assegura el número 2 del món per primera vegada des d’octubre de 2014, ha guanyat a París per tercera vegada en la seua carrera sense cedir ni un set, després d’haver-ho fet el 2008 i el 2010 i el que menys jocs ha perdut, 35, la segona millor marca de tots els temps.

"És increïble tornar aquí, guanyar la desena per a mi és molt especial. Us dono les gràcies, estic molt emocionat, el meu francès és molt dolent i en aquest moment no tinc paraules, estic molt emocionat", ha dit el jugador després del partit.

Amb aquesta victòria, Rafa Nadal supera Pete Sampras en número de Grand Slams, amb 15 per al mallorquí per 14 del nord-americà i se’n queda a tres dels 18 que té Roger Federer.

tracking