CICLISME

La Volta ja roda

El panameny sub-23 Christofer Jurado s’imposa en la primera etapa entre Lleida i Tremp amb temperatures de 40 graus || Arnau Solé, primer lleidatà, novè a un minut

alt

El corredor panameny Christofer Jurado (Quick Step Telco’m) va ser el vencedor de la primera etapa de la Volta a Lleida disputada aquest dijous entre la capital del Segrià i Tremp amb un total de 161 km. El podi de la jornada el van completar, a un segon del vencedor, Nicolas Sessler (Lizarte) i Iván Martínez (GSport-València). L’etapa, caracteritzada per la forta calor que va produir els primers abandons, va registrar una mitjana de carrera de 38,2 km/h.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va ser l’encarregat de donar la sortida a la primera de les quatre etapes de les quals consta aquesta seixantena edició de la Volta Ciclista Internacional a Lleida. S’ha de recordar que la Paeria és la principal patrocinadora de la carrera amb una aportació de 50.000 euros. Prèviament, l’acte protocol·lari a la plaça Paeria de les firmes i la presentació dels 17 equips en els quals es distribueixen els 140 corredors d’aquesta Volta.

La Paeria, primer patrocinador, va acollir la presentació dels 140 corredors de 17 equips

Els corredors es van concentrar al passeig central de l’avinguda Francesc Macià i sota un sol abrasador que els va acompanyar durant tota la dura jornada van partir a les 14.00 hores, primer de forma neutralitzada, fins a arribar a Prat de la Riba, des d’on es va donar la sortida oficial en direcció a la C-12.

Des dels primers quilòmetres el pilot es va mostrar inquiet formant-se petits grups que anaven fent la goma amb el gran grup. Hi va haver una primera escapada apreciable de quatre corredors, que van arribar a tenir un avantatge de 3 minuts, però van ser neutralitzats a l’arribar a l’alt de Fontllonga, el primer dels tres ports de segona categoria que van haver d’afrontar els ciclistes i la primera vegada que l’ascendien, ja que tornarien a fer-ho després de pujar el coll d’Àger.

Malgrat no haver-hi grans obstacles muntanyosos, en comparació amb el que espera avui i demà amb la Bonaigua com a protagonista, les ascensions es van fer molt dures per les elevades temperatures, que van arribar a assolir els 40 graus.

Després de trencar-se el pilot a Àger va ser al Doll quan es va dinamitar completament fins a la meta a Tremp. Tres corredors van esprintar als últims metres de l’arribada amb el panameny Christofer Jurado, que és a més corredor sub-23, el més ràpid i traient un segon a meta al brasiler Nicolas Sessler, de l’equip Lizarte, i a Iván Martínez, del GSport València. A continuació a deu segons va arribar Iñaki Gozalbez del Mutua Levante i així un degoteig de corredors d’un pilot totalment fracturat.

El millor dels sis corredors lleidatans que hi participen va ser Arnau Solé, del Compak, que va entrar a meta en novena posició a 1’01” del vencedor. A 2’14”, integrat a un grup de cinc corredors, va entrar el colombià resident a Alcarràs Diego Tamayo, al lloc 15.

Avui divendres, segona etapa entre Tremp i Vielha de 136 km.

Apunts

• Per la carrera.

Fins a sis carreteres pallareses afectades.

Fins a sis carreteres pallareses es veuran afectades fins demà dissabte pel pas de la Volta a Lleida. Després de recórrer els 162 km d’aquest dijous entre Lleida i Tremp, avui els ciclistes es dirigiran a Vielha. Dissabte, faran el recorregut invers, és a dir, de Vielha a Tremp passant per Sort, Gerri de la Sal, la Pobleta de Bellveí i la Pobla de Segur. Els Mossos d’Esquadra han preparat un dispositiu per garantir la seguretat al llarg del recorregut.

• Director del Lizarte.

“És una cursa amb molt nivell i dura”

. Després de recollir diumenge passat la novena victòria de la temporada, l’equip Lizarte reprèn l’activitat a la Volta a Lleida, la qual cosa suposarà la tornada del conjunt navarrès a la ronda lleidatana després d’un any d’impàs. El 2015, la seua participació es va saldar amb l’avui professional Jorge Arcas pujant al podi final. “Teníem moltíssimes ganes de córrer aquesta prova”, va assenyalar Juanjo Oroz, director de l’equip. “Es tracta d’una tornada amb molt nivell i un recorregut duríssim en el qual destaca el port de la Bonaigua, que és dels més durs que s’afronten al calendari amateur espanyol.”

• I és el millor català.

Arnau Solé lidera els esprints especials.

El corredor lleidatà Arnau Solé, de l’equip Compak de Tarragona, lidera els esprints especials després de la disputa de la primera etapa. Solé, a més, també encapçala la classificació del primer corredor català. En la de la muntanya és tercer. Per equips el líder és el Lizarte.

• Els corredors van haver de suportar una etapa dura i amb molta calor.

Els corredors van haver de suportar una etapa dura i amb molta calor.LLEONARD DELSHAMS

Els corredors van haver de suportar una etapa dura i amb molta calor.